ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για τα λεωφορεία - Πως θα επηρεαστεί το επιβατικό κοινό

Σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για τα λεωφορεία - Πως θα επηρεαστεί το επιβατικό κοινό

Να εξεύρει άλλους τρόπους μετάβασης τις αμέσως επόμενες ημέρες, κάλεσε το κοινό το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την Κυριακή, καθώς θα επηρεαστούν οι δημόσιες μεταφορές από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από το τελευταίο περιστατικό φωτιάς σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σύσκεψη υπό τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, παρουσία Λειτουργών του Υπουργείου με εταιρείες που έχουν αναλάβει συμβάσεις δημόσιων επιβατικών μεταφορών. Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο επηρεασμός των δημόσιων μεταφορών και εξετάστηκε πώς μπορούν οι εταιρείες να εξυπηρετήσουν το κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφέρεται.

«Οι εταιρείες ανέλαβαν να μελετήσουν εναλλακτικούς τρόπους και θα ανακοινώσουν σύντομα πώς θα επηρεαστούν από αύριο μαθητές και λοιπό επιβατικό κοινό», προστίθεται. Μετά από οδηγίες του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, καθώς και σε επιβάτες που εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν διαφορετικά, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα θα ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή του εξοπλισμού για το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, και άρα πότε προγραμματίζεται να επανέλθουν τα λεωφορεία στην κανονική εξυπηρέτηση του κοινού.

Το κοινό καλείται να εξεύρει άλλους τρόπους μετάβασης τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία τους στο ελάχιστο, αναφέρει το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συσκέψεις την Παρασκευή και το Σάββατο, αποφασίστηκε όπως τεθούν εκτός υπηρεσίας όλα τα οχήματα ιδίου τύπου με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές και που στη μηχανή του οποίου ξέσπασε φωτιά, μέχρι να εξεταστεί η μηχανική τους κατάσταση και να εκδοθεί πιστοποιητικό συντήρησης από εξειδικευμένο συνεργείο της κατασκευάστριας εταιρεία. Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει αποφασίσει όπως όλα τα λεωφορεία που εκτελούν δημόσιες μεταφορές και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας για την αυτόματη πυρόσβεση στην μηχανή του οχήματος, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δημόσιες μεταφορές μέχρι να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό αυτό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αύξηση στην απασχόληση Κυβέρνησης: Πού αποδίδεται; - Η αλλαγή και η σύγκριση με προηγούμενο μήνα

Λίστες αναμονής: «Δούλεψε» ο διαχωρισμός παραπεμπτικών; - Ο απολογισμός του πρώτου μήνα και οι «προτιμήσεις» των ασθενών

Ληστές επιτέθηκαν σε γυναίκα μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και έκλεψαν τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό

Συγκλονιστική μαρτυρία μάνας θύματος στα Τέμπη - «Το παιδί μου κάηκε ζωντανό στους 1400 βαθμούς»

Βουλή: Αποφάσισε την επέκταση της μείωσης στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα - Μέχρι πότεΑποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Αποτρόπαιο περιστατικό: Μαθητής δέχθηκε άσεμνη επίθεση από συμμαθητή του στη Λευκωσία - Αποβλήθηκε από το σχολείο

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, μεταξύ δύο ανήλικων μαθητών, όταν ο ένας επιτέθηκε στον άλλον με άσεμνο και χυδαίο τρόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top