Συναγερμός στην Ευρώπη: Προειδοποιούν για «τεράστιο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων» ενόψει των εορτών

Συναγερμός στην Ευρώπη: Προειδοποιούν για «τεράστιο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων» ενόψει των εορτών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα, προειδοποίησε η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

«Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», σχολίασε η Γιόχανσον, προσερχόμενη σε συνεδρίαση των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαία Επίτροπος αναφέρθηκε στην επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το Σάββατο στο Παρίσι, από την οποία σκοτώθηκε ένας Γερμανός τουρίστας και τραυματίστηκαν δύο ακόμη άνθρωποι, αλλά και σε προηγούμενα περιστατικά.

Η Γιόχανσον επεσήμανε ότι «θα διατεθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για την προστασία, για παράδειγμα, των χώρων λατρείας».

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα συζητήσουν σήμερα για την ασφάλεια στην ΕΕ, υπό τη σκιά των πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνεται επίσης η ζώνη ελεύθερης μετακίνησης Σένγκεν και η μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου και μετανάστευσης του μπλοκ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στον ΟΗΕ όλα τα βλέμματα -  Όσα πρέπει να ξέρετε για τη Γενική Συνέλευση - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στον ΟΗΕ όλα τα βλέμματα - Όσα πρέπει να ξέρετε για τη Γενική Συνέλευση - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σήμερα, Τρίτη (23/9), ξεκινά στη Νέα Υόρκη η 80η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Περισσότεροι από 140 παγκόσμιοι ηγέτες, πρόκειται να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, σε μια συγκυρία όπου τα πιο κρίσιμα διεθνή ζητήματα απαιτούν απαντήσεις και δράση.

BEST OF TOTHEMAONLINE