ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εν αναμονή της πρότασης για χαμηλόμισθους στο Δημόσιο η «Ισότητα» - Προειδοποιεί με νέα μέτρα

Εν αναμονή της πρότασης για χαμηλόμισθους στο Δημόσιο η «Ισότητα» - Προειδοποιεί με νέα μέτρα

Ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα σε σχέση με το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, εν αναμονή πρότασης από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του Κλαδικού Γραμματειακού Προσωπικού της Ισότητας Λίνα Ανδρέου, επειδή άκουσαν τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών να λέει ότι ενόσω βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους δεν πρόκειται να δώσει την πρόταση, για αυτό έκαναν μια μικρή παύση για να δουν αν θα δοθεί η πρόταση σήμερα ή αύριο.

Πρόσθεσε ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν υπάρξει κάτι, την ερχόμενη Δευτέρα θα προχωρήσουν με πιο δυναμικά μέτρα αποκόπτοντας κεντρικούς δρόμους που οδεύουν προς τη Λευκωσία, και συγκεκριμένα τα φώτα "Καλησπέρα".

Η κ. Ανδρέου είπε ότι αίτημά τους είναι εφαρμογή της συμφωνίας της 31ης Οκτωβρίου με τις συντεχνίες. Η συμφωνία αυτή προνοεί την ανέλιξη των χαμηλόμισθων, ώστε κάποιος ο οποίος έχει συμπληρώσει 18 χρόνια στην υπηρεσία να αναβαθμίζεται στην Α7 από την Α5 και στην Α5 από την Α2 αν έχει συμπληρώσει 12 χρόνια.

Η κ. Ανδρέου ανέφερε ότι παρά το ότι η πρόταση προνοούσε να μετρά και η υπηρεσία της Α1, τώρα λέγεται ότι δεν θα μετρήσουν αυτά τα χρόνια ολόκληρα αλλά θα υπάρχει μια ποσοστιαία αναγνώριση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top