LIKE ONLINE

Smartphones: Η μάχη Android και iOS, οι πωλήσεις και ο τόλος του 5G

Smartphones: Η μάχη Android και iOS, οι πωλήσεις και ο τόλος του 5G

Περί το 1,2 δισ. smartphones αναμένεται να διατεθούν, παγκοσμίως, το 2023, με τις παγκόσμιες αποστολές να σημειώνουν – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις – αύξηση 7,3% σε ετήσια βάση το 4ο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα του Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC) που επικαλείται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), η βελτιωμένη πρόβλεψη για το εορταστικό τρίμηνο ακολουθεί τη μέτρια βελτίωση του 3ου τριμήνου του 2023.

Κατά τους αναλυτές της εταιρείας, χωρίς την περαιτέρω συσσώρευση αποθεμάτων, ορισμένα κανάλια διανομείς και αρκετοί σημαντικοί κατασκευαστές αναμένεται να ενισχύσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια για τους επόμενους μήνες. Η ανάκαμψη της αγοράς θα συνεχιστεί το 2024 με αναμενόμενη ανάπτυξη 3,8%, ακολουθούμενη από χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη μέχρι το 2027, οδηγώντας σε πενταετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

Παρά τις βελτιωμένες προσδοκίες για το 4ο τρίμηνο του 2023, οι παγκόσμιες αποστολές smartphones προβλέπεται να μειωθούν κατά 3,5% σε ετήσια βάση το 2023 σε 1,16 δισ. μονάδες. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη είναι βελτιωμένη σε σχέση με την πτώση του 4,7% που είχε προβλεφθεί νωρίτερα μέσα στο έτος.

“Η τάση έχει επιτέλους αντιστραφεί και αισθανόμαστε ασφαλείς να πούμε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Ενώ ο ρυθμός ανάκαμψης ποικίλλει μεταξύ των περιοχών, η αλλαγή του τοπίου είναι πιο εμφανής στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές βγαίνουν επιτέλους από το καβούκι τους και ξοδεύουν σε συσκευές, τροφοδοτούμενοι από τον ενθουσιασμό από την αναζωπύρωση της Huawei, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να έχει θετικό αποτέλεσμα στην κινεζική αγορά, τη μεγαλύτερη αγορά Android”, αναφέρει η IDC.

Νέα εποχή

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή χαμηλής μονοψήφιας ανάπτυξης και παρατεταμένων κύκλων ανανέωσης, η αγορά ωριμάζει. Ενώ η συνολική αγορά θα παραμείνει κάτω από τα πανδημικά επίπεδα πωλήσεων σε όλη τη διάρκεια της πρόβλεψης έως το 2027, το θετικό είναι ότι η μέση τιμή πώλησης (ASP) και η αγοραία αξία θα παραμείνουν σημαντικά υψηλότερες από πριν.

Ειδικότερα, η μέση τιμή πώλησης των smartphones αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,5% το 2023, φθάνοντας στα $438, σηματοδοτώντας την τέταρτη συνεχή χρονιά ανάπτυξης, καθώς η αγορά premium συνεχίζει να αυξάνεται σε όλες τις περιοχές. Ωστόσο, η ανάπτυξη της μέσης τιμής πώλησης των smartphones αναμένεται να μειωθεί και σταδιακά να φτάσει στα $396 έως το 2027, η οποία παραμένει υψηλότερη από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Από την άποψη των λειτουργικών συστημάτων (OS), το iOS παραμένει πιο ανθεκτικό στις μακροοικονομικές προκλήσεις με ανάπτυξη 0,6%, επιτυγχάνοντας μερίδιο ρεκόρ 19,6% φέτος, ενώ το Android προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 4,4%. Μακροπρόθεσμα, το Android θα αναπτυχθεί ελαφρώς πιο γρήγορα από το iOS, αυξάνοντας το μερίδιο του στην αγορά στο 81,3% μέχρι το τέλος της περιόδου πρόβλεψης.

Ο ρόλος του 5G

Η υιοθέτηση του 5G συνεχίζει να είναι ένα φωτεινό σημείο στη συνολική αγορά έξυπνων κινητών. Η ανάπτυξη του 5G στις αναδυόμενες αγορές θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάκαμψη το επόμενο έτος και καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης έως το 2027, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι παγκόσμιες αποστολές 5G κινητών αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% το 2023 και 20% το 2024. Επιπλέον, το μερίδιο των 5G smartphones θα εκτιναχθεί από 61% το 2023, σε 83% έως το 2027. Ενώ οι πωλήσεις smartphones θα σημειώσουν μικρό CAGR 1,4% μεταξύ 2022-2027, οι αποστολές 5G κινητών θα παρουσιάσουν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 11,1% για την ίδια περίοδο.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top