LIKE ONLINE

Χονγκ Κονγκ: Έφτιαξαν ύφασμα που... αλλάζει χρώματα μέσω τεχνητής νοημοσύνης - Βίντεο

Χονγκ Κονγκ: Έφτιαξαν ύφασμα που... αλλάζει χρώματα μέσω τεχνητής νοημοσύνης - Βίντεο

Μια απλή κίνηση μπορεί να είναι το μόνο που θα χρειάζεστε στο μέλλον για να αλλάξετε το χρώμα του ρούχου που φοράτε, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα στο Χονγκ Κονγκ.

Η ομάδα των ερευνητών, κάνοντας χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, κατάφερε να κατασκευάσει στο εργαστήριο ένα ύφασμα με ενσωματωμένη μικροσκοπική κάμερα, το οποίο αλλάζει χρώματα.

Το ύφασμα είναι μαλακό και η αίσθηση στο χέρι η ίδια σαν να αγγίζεις ένα πλεκτό

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να συμβάλλει στο να μειωθούν οι ποσότητες ρούχων που καταλήγουν στους κάδους, καθώς θα προσφέρει στον κόσμο περισσότερες χρωματικές επιλογές για το ίδιο ρούχο, σημειώνουν από το Laboratory for Artificial Intelligence in Design (AiDLab).

Αλγόριθμοι της Τεχνητής Νοημοσύνης βοηθούν την κάμερα να διακρίνει τις διαφορές στις χειρονομίες του κάθε χρήστη.

Το ύφασμα, που είναι πλεγμένο με πολυμερικές οπτικές ίνες (POFs) και νήματα που έχουν ως βάση υφαντικές ύλες, μπορεί να φωτιστεί παίροντας μια σειρά από διαφορετικές αποχρώσεις.

Αλγόριθμοι της AI βοηθούν την ενσωματωμένη κάμερα να διακρίνει τις διαφορές στις χειρονομίες του κάθε χρήστη

Γίνεται βαθύ μπλε, αν κανείς σηκώσει μπροστά του τον αντίχειρα σε ένδειξη έγκρισης, ή αλλάζει σε ροζ αν σχηματίσει κανείς μια καρδιά.

Το ίδιο ύφασμα γίνεται και πράσινο αν κάποιος κάνει τη χειρονομία που δείχνει «ΟΚ».

Το ύφασμα πορεί επίσης να αλλάξει χρώμα μέσω εφαρμογής στο τηλέφωνο.

Η καθηγήτρια Τζιν Ταν, η οποία εργάζεται στη Σχολή Μόδας και Υφασμάτων του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ και ηγείται της ερευνητικής ομάδας, επισήμανε ότι οι POFs είναι φτιαγμένες από μεθακρυλικό πολυμεθύλιο, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και ότι η δομή του υφάσματος αυτού επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό των πολυμερικών οπτικών ινών από τα νήματα για ανακύκλωση.

Το ύφασμα είναι μαλακό. «Η αίσθηση στο χέρι είναι όπως σε κάθε συνηθισμένο πλεκτό ύφασμα», σημειώνει η Τζιν Ταν.

Η AiDLab ελπίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στην αγορά. Προς το παρόν εκτίθεται σε εγκαταστάσεις σε εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη στο Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top