ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμβουλοι Υπουργών: Προς νομοθετική ρύθμιση το ζητημα - «Ξεκάθαρη βούληση της Κυβέρνησης»

Σύμβουλοι Υπουργών: Προς νομοθετική ρύθμιση το ζητημα - «Ξεκάθαρη βούληση της Κυβέρνησης»

Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έχει προχωρήσει για πρώτη φορά με νομοσχέδιο για νομοθετική ρύθμιση που διέπει τα προσόντα ακαδημαϊκά ή άλλα που θα έχουν οι σύμβουλοι των Υπουργών, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εξέφρασε από την αρχή την ξεκάθαρη βούληση να βρεθεί μια νομοθετική ρύθμιση για να λήξει αυτό το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγορείται για "βόλεμα ημετέρων" σε σχέση με τον διορισμό συμβούλων και ότι "γίνονται παρασκηνιακά ενέργειες για να υπάρξει παράκαμψη" των όσων προνοούνται σε σχετικό νομοσχέδιο, ο Εκπρόσωπος είπε: «Nα θυμίσω ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει για πρώτη φορά με νομοσχέδιο για νομοθετική ρύθμιση που διέπει τα προσόντα ακαδημαϊκά ή άλλα που θα έχουν οι σύμβουλοι των Υπουργών. Μέχρι την έγκριση από τη Βουλή εκκρεμούν αρκετές θέσεις συμβούλων που δεν έχουν μέχρι σήμερα διοριστεί ακριβώς για να ολοκληρωθεί η συζήτηση ενώπιον της Βουλής.

"Δεν έχει ακολουθηθεί καμιά διαδικασία διαφορετική από ό,τι ακολουθήθηκε στο παρελθόν, σας θυμίζω την περίπτωση των συμβούλων της Βουλής. Εμείς ως Κυβέρνηση έχουμε εκφράσει από την αρχή την ξεκάθαρη μας βούληση να βρεθεί μια νομοθετική ρύθμιση για να λήξει αυτό το ζήτημα μια και καλή, οριστικά και που θα διέπει για πρώτη φορά τα προσόντα των συμβούλων", πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει πως έλαβε δέσμευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως με την έγκριση του νομοσχεδίου όσοι σύμβουλοι δεν πληρούν τα προσόντα θα φύγουν από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί, βρίσκεται ενώπιον της Βουλής για να ψηφιστεί σε νόμο. Επαναλαμβάνω ότι όταν ψηφιστεί σε νόμο προφανώς και σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Είναι για αυτό τον λόγο που Υπουργοί δεν έχουν συμπληρώσει τον αριθμό των συμβούλων τους εν αναμονή αυτής της συζήτησης», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για θέματα που άπτονται της ασφάλειας προσώπων στα οποία έχει αναφερθεί ο Γενικός Ελεγκτής, ο Εκπρόσωπος είπε ότι για το θέμα «έχουμε ήδη τοποθετηθεί όπως και η Αστυνομία καθηκόντως που είναι αρμόδια για ζητήματα ασφάλειας και του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μελών της Κυβέρνησης και των μελών της οικογένειας του Προέδρου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑΕυρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top