ΔΙΕΘΝΗ

Αμφιλεγόμενη δήλωση από τον Τραμπ - «Δεν θα είμαι δικτάτορας, παρά μόνο την πρώτη ημέρα»

Αμφιλεγόμενη δήλωση από τον Τραμπ - «Δεν θα είμαι δικτάτορας, παρά μόνο την πρώτη ημέρα»

Με μια αμφιλεγόμενη δήλωση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε ότι αν επιστρέψει στην προεδρία δεν θα είναι δικτάτορας «εκτός από την πρώτη μέρα» της νέας του θητείας.

«Όχι, όχι. Εκτός από την πρώτη ημέρα», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν του ζητήθηκε να διαψεύσει ότι θα γίνει δικτάτορας σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, είχε κάνει λόγο πολλές φορές για «αντίποινα» στους πολιτικούς αντιπάλους του, αν αποκτήσει και πάλι την εξουσία. Στους στόχους του περιλαμβάνονται ο Μπάιντεν, οι εισαγγελείς που του έχουν απαγγείλει κατηγορίες για δεκάδες εγκλήματα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μπάιντεν: Χωρίς τον Τραμπ, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα
«Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα», δήλωσε και ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κερδίσει», πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστόνη

Ο Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ηλικία ανησυχεί τους ψηφοφόρους και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει το έργο του στην οικονομία, επαναλαμβάνει συχνά ότι η ίδια η δημοκρατία διακυβεύεται σε αυτή τη προαναγγελθείσα νέα αντιπαράθεση με τον πρώην επιχειρηματία.

Παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, και εκτός από μια μεγάλη έκπληξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον ανάγκαζαν να αποσυρθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top