ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη-Αρτεμίου Φωτιάδου: Η μοναδική γυναίκα εν δυνάμει υποψήφια για τον Δήμο Αμμοχώστου - Πώς η ποίηση «παντρεύεται» με την πολιτική

Ελένη-Αρτεμίου Φωτιάδου: Η μοναδική γυναίκα εν δυνάμει υποψήφια για τον Δήμο Αμμοχώστου - Πώς η ποίηση «παντρεύεται» με την πολιτική

Γαλάζιο, Χρυσό, Ανθός...με αυτές τις τρεις λέξεις γεμάτες νόημα και νοσταλγία η Ελένη Αρτεμίου- Φωτιάδου περιγράφει την πόλη που γεννήθηκε, την Αμμόχωστο των παιδικών της χρόνων.

Σήμερα, θέτει τον εαυτό της στη διαδικασία των συλλογικών οργάνων του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία της πόλης της Αμμοχώστου και όπως η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της στο ThemaOnline, «ο έναυσμα για την απόφασή μου, δόθηκε με το περιβόητο πικ νικ στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Σκέφτηκα πως άνθρωποι τελευταίας γενιάς, που έχουμε ακόμα αναμνήσεις από την Αμμόχωστο, οφείλουμε σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή, να ενεργοποιηθούμε, να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πράγματα πιο μπροστά με όποιον τρόπο μπορούμε, με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε.»

«Έχω αξιοποιήσει μέχρι τώρα τη λογοτεχνική μου γραφίδα. Πιστεύω ότι ο πολιτικός στίβος μπορεί να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.»

Όπως η ίδια αναφέρει, «η Αμμόχωστος είναι μια πόλη με ειδικό καθεστώς στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Υπάρχουν ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μιλούμε για μια πόλη, η οποία έχει εγκαταλειφθεί, για μια περίκλειστη περιοχή. Μιλάμε για νόμιμους κατοίκους, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιστρέψουν, στη βάση της εφαρμογής των ψηφισμάτων. Οι καιροί, όμως, δεν μας δικαιώνουν, οι κινήσεις που έγιναν δεν έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα. θεωρώ ότι η Δημαρχία Αμμοχώστου, εν μέσω αυτών των συνθηκών, το πρώτιστο το οποίο οφείλει να επιδιώκει είναι να κρατήσει με κάθε τρόπο τη μνήμη ζωντανή, κυρίως φέρνοντας τις νεότερες γενιές κοντά στην πόλη». Σημειώνει πως σε επίπεδο διεθνοποίησης, εάν και εφόσον εκλεγεί, θα προχωρήσει σε περαιτέρω διαφώτιση και ενημέρωση για το ζήτημα της Αμμοχώστου.

Ποίηση και πολιτική

Στο ερώτημα πώς μια ποιήτρια-συγγραφέας αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική, η Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου αναφέρει πως «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς όραμα, χωρίς το ιδανικό στη σκέψη μας, το δίκαιο».

«Δικαιούμαστε επιστροφή στην πόλη μας. Δικαιούμαστε να ζήσουμε εκεί που γεννηθήκαμε. Δικαιούνται τα παιδιά μας να ζήσουν εκεί που γεννήθηκαν οι γονείς τους. Έχω δύο παιδιά και επιθυμούν και τα δύο να επιστρέψουν στις ρίζες τους.»

«Η ποίηση θα μας δώσει στον βαθμό που μπορεί την ενδυνάμωση της ελπίδας μέσα από την ομορφιά του λόγου, απέναντι στην ασχήμια των καιρών. Αλλά σίγουρα η πολιτική δεν είναι ποίηση και η ποίηση δεν είναι πολιτική. Συναντιούνται, αλλά παραμένουν δύο ανεξάρτητες περιοχές. Η πολιτική απαιτεί σθένος, πυγμή, διπλωματία, διορατικότητα και σταθερά βήματα στην πραγματικότητα του σήμερα. Και με αυτά θα βαδίσουμε.»

Όπως αναφέρει, είναι καιρός άνθρωποι του πνεύματος, αν τους δοθεί η ευκαιρία, να βγουν μπροστά. Οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν και πρέπει να έχουν λόγο στα κοινωνικά και στα πολιτικά θέματα.

Η Ελένη Αρτεμίου- Φωτιάδου αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν επιλεγεί ως υποψήφια Δήμαρχος Αμμοχώστου, θα συνεχίσει τον αγώνα τον οποίο διεξάγει εδώ και χρόνια με την ποίησή της, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τον πόθο για επιστροφή και δικαίωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑΕυρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top