Γενί Ντουζέν: Συνολικά 4.263 άτομα πήραν «υπηκοότητα» ψευδοκράτους σε 11 μήνες

Γενί Ντουζέν: Συνολικά 4.263 άτομα πήραν «υπηκοότητα» ψευδοκράτους σε 11 μήνες

Σε συνολικά 4.263 άτομα δόθηκε η «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 12 Νοεμβρίου 2023, με βάση τα στοιχεία που το «υπουργείο εσωτερικών» έδωσε στην εφημερίδα "Γενί Ντουζέν".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από αυτές 764 αποτελούν «κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις» με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», ενώ άλλα 867 πήραν την «υπηκοότητα» επειδή είχαν προηγουμένως «άδεια εργασίας». Από αυτούς που απέκτησαν την «υπηκοότητα» μέσω άδειας εργασίας, οι 808 ήταν από την Τουρκία και οι 59 άλλων εθνικοτήτων.

Σημειώνεται δε ότι «υπηκοότητα» δόθηκε και στις/στους συζύγους και τα παιδιά όσων έγιναν «πολίτες» λόγω της άδειας εργασίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 1.886 ακόμη άτομα έλαβαν την «υπηκοότητα».

Στο διάστημα των σχεδόν 11 μηνών του 2023 έλαβαν «υπηκοότητα» μέσω γάμου συνολικά 746 άτομα, 484 άνδρες και 262 γυναίκες.

Από τα 764 συνολικά άτομα που πήραν την «κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα», η εφημερίδα αναφέρεται σε 404 άτομα εκ των οποίων τα 381 ήταν Τούρκοι πολίτες και τα 23 άλλων εθνικοτήτων.

Δικαίωμα να πάρουν την «υπηκοότητα» είχαν και οι σύζυγοι και τα παιδιά όσων έλαβαν «κατ' εξαίρεση υπηκοότητα» και στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 316 ακόμη έγιναν «πολίτες» του ψευδοκράτους. Από τις/τους συζύγους και τα παιδιά που έλαβαν «υπηκοότητα», οι 306 ήταν εγγεγραμμένοι ως Τούρκοι πολίτες και οι 10 ήταν εγγεγραμμένοι με άλλες εθνικότητες.

Ενώ η Γενί Ντουζέν ανέμενε τα στοιχεία από το «υπουργείο εσωτερικών», αναφέρεται στο δημοσίευμα, το «υπουργικό συμβούλιο» με απόφαση στις 12 Νοεμβρίου δόθηκε «κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα» σε άλλα 44 άτομα. Δεν είναι γνωστό αν οι σύζυγοι και τα παιδιά των 44 αυτών ατόμων, πήραν κι αυτοί την «υπηκοότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE