ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενί Ντουζέν: Συνολικά 4.263 άτομα πήραν «υπηκοότητα» ψευδοκράτους σε 11 μήνες

Γενί Ντουζέν: Συνολικά 4.263 άτομα πήραν «υπηκοότητα» ψευδοκράτους σε 11 μήνες

Σε συνολικά 4.263 άτομα δόθηκε η «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 12 Νοεμβρίου 2023, με βάση τα στοιχεία που το «υπουργείο εσωτερικών» έδωσε στην εφημερίδα "Γενί Ντουζέν".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από αυτές 764 αποτελούν «κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις» με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», ενώ άλλα 867 πήραν την «υπηκοότητα» επειδή είχαν προηγουμένως «άδεια εργασίας». Από αυτούς που απέκτησαν την «υπηκοότητα» μέσω άδειας εργασίας, οι 808 ήταν από την Τουρκία και οι 59 άλλων εθνικοτήτων.

Σημειώνεται δε ότι «υπηκοότητα» δόθηκε και στις/στους συζύγους και τα παιδιά όσων έγιναν «πολίτες» λόγω της άδειας εργασίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 1.886 ακόμη άτομα έλαβαν την «υπηκοότητα».

Στο διάστημα των σχεδόν 11 μηνών του 2023 έλαβαν «υπηκοότητα» μέσω γάμου συνολικά 746 άτομα, 484 άνδρες και 262 γυναίκες.

Από τα 764 συνολικά άτομα που πήραν την «κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα», η εφημερίδα αναφέρεται σε 404 άτομα εκ των οποίων τα 381 ήταν Τούρκοι πολίτες και τα 23 άλλων εθνικοτήτων.

Δικαίωμα να πάρουν την «υπηκοότητα» είχαν και οι σύζυγοι και τα παιδιά όσων έλαβαν «κατ' εξαίρεση υπηκοότητα» και στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 316 ακόμη έγιναν «πολίτες» του ψευδοκράτους. Από τις/τους συζύγους και τα παιδιά που έλαβαν «υπηκοότητα», οι 306 ήταν εγγεγραμμένοι ως Τούρκοι πολίτες και οι 10 ήταν εγγεγραμμένοι με άλλες εθνικότητες.

Ενώ η Γενί Ντουζέν ανέμενε τα στοιχεία από το «υπουργείο εσωτερικών», αναφέρεται στο δημοσίευμα, το «υπουργικό συμβούλιο» με απόφαση στις 12 Νοεμβρίου δόθηκε «κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα» σε άλλα 44 άτομα. Δεν είναι γνωστό αν οι σύζυγοι και τα παιδιά των 44 αυτών ατόμων, πήραν κι αυτοί την «υπηκοότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top