Τον εγκέφαλο της συμμορίας Dridex συνέλαβε η Αστυνομία της Πάφου!

Τον εγκέφαλο της συμμορίας Dridex συνέλαβε η Αστυνομία της Πάφου!

Σύλληψη με… διεθνείς διαστάσεις από την Αστυνομία Πάφου!

Ο 30χρονος Μολδαβός που συνελήφθη περί τα τέλη Αυγούστου, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας Dridex.

Αυτό δήλωσε ο αμερικανός δημοσιογράφος Μπράιαν Κρεμπς, που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας διαδικτύου και θεωρείται αυθεντία στον τομέα του. Ο Κρεμπς επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές.

Το Dridex είναι ένα κακόβουλο λογισμικό. Όταν ο υπολογιστής μολυνθεί με αυτό, τότε ο χειριστής του κακόβουλου αυτού λογισμικού, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο 30χρονος Μολδαβός που είχε τεθεί υπό σύλληψη ενόσω παραθέριζε στην Πάφο με την οικογένειά του, είναι ύποπτος για υπεξαίρεση 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω διαδικτύου.

Ο Μπράιαν Κρεμπς, είπε με νόημα ότι η σύλληψη στην Πάφο έγινε την περίοδο που οι νορβηγικές αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε ακόμη έναν Ρώσο άνδρα, ο οποίος φερόταν να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από ένα άλλο κακόβουλο λογισμικό, το Citadel.

*Στη φωτογραφία, ο διεθνούς φήμης αμερικανός δημοσιογράφος Μπράιαν Κρεμπς, που θεωρείται αυθεντία στον τομέα του.

Φάνης Μακρίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE