Απορρίφθηκε η παρουσία Δρ.Μαρνερίδη στη θανατική ανάκριση για Θ. Νικολάου - Τη Δευτέρα η κατάθεση Σταυριανού

Απορρίφθηκε η παρουσία Δρ.Μαρνερίδη στη θανατική ανάκριση για Θ. Νικολάου - Τη Δευτέρα η κατάθεση Σταυριανού

Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για να παρουσιαστεί, ως μάρτυρας, ο Δρ. Αντρέας Μαρνερίδης, στην διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του 26χρονου Θανάση Νικολάου, ενώ το υπόμνημα που κατατέθηκε την Τετάρτη, δεν θα συμπεριληφθεί στα τεκμήρια. Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Η δικαστής ανέγνωσε το μεσημέρι την απόφαση της, στο προχθεσινό αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, που αφορούσε την μαρτυρία και εξέταση των πλακιδίων των οστών, από τον ιατροδικαστή – παθολογοανατόμο Δρ. Αντρέα Μαρνερίδη, ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα από τον Γενικό Εισαγγελέα να συνδράμει στο έργο της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω των αντικρουόμενων θέσεων των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου.

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, η δικαστής είπε πως το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, γιατί αυτό θα ήταν σαν να ανοίγει εκ νέου η υπόθεση, κάτι για το οποίο το δικαστήριο δεν έχει την δικαιοδοσία να πράξει.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, εάν το αίτημα γινόταν αποδεκτό, αυτό θα σήμαινε ότι, με το ίδιο επιχείρημα, θα μπορεί να παρουσιάζεται στη διαδικασία ένας νέος εμπειρογνώμονας για να εκφέρει άποψη επί προηγούμενων εκθέσεων και «η υπόθεση θα συνεχιζόταν εις το διηνεκές, με αποτέλεσμα η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης να καθίσταται ατελέσφορη».

Υποδεικνύει παράλληλα, ότι στο υπόμνημα του, ο Δρ. Μαρνερίδη, παρουσιάζει τη δική του θεωρία επί των εκθέσεων των δυο παθολογοανατόμων Δρ. Εμμανουήλ Αγαπητού και Δρ. Δήμητρας Καραγιάννη, παρά το ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ οποιανδήποτε προσωπική ανάμειξη στην όλη διαδικασία.

Για τους λόγους αυτούς, συνέχισε, το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για εξέταση των πλακιδίων των οστών από τον Δρ.Αντρέα Μαρνερίδη και η παρουσία του ως μάρτυρα, δεν γίνεται αποδεκτό και ούτε θα κατατεθεί, ως τεκμήριο, το υπόμνημα του.

Σε σχέση με την ένσταση της δικηγόρου της οικογένειας για κατάθεση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, το δικαστήριο αποφάσισε όπως ο κ.Σταυριανός καταθέσει κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί, ως επίσης και οι υπόλοιποι μάρτυρες που ζήτησε η Νομική Υπηρεσία, με το δικαίωμα της άλλης πλευράς για αντεξέταση.

Στην απόφαση του, το δικαστήριο τοποθετήθηκε και επί της προχθεσινής αναφοράς της δικηγόρου της Δημοκρατίας περί εχθρότητας από πλευράς δικαστηρίου, «και τούτο γιατί επιδεικνύω σπουδή στην διεκπεραίωση της παρούσας θανατικής ανάκρισης, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα έναντι των άλλων υποθέσεων».

Ο προγραμματισμός των υποθέσεων είναι αποκλειστικό έργο του δικαστηρίου σε συνεργασία με τους δικηγόρους, συνέχισε η δικαστής και , υποδεικνύοντας ότι αποτελεί γενική αρχή ότι οι υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα, τόνισε πως η παρούσα θανατική ανάκριση εκκρεμεί εδώ και 18 χρόνια.

Αυτό, υπογράμμισε, είναι πρωτοφανές φαινόμενο για τα χρονικά των δικαστηρίων μας, χωρίς να παραβλέπεται η σοβαρότητα της υπόθεσης.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει «και εύχομαι», να επιδιώκουν την ορθή και ταχεία διεξαγωγή της παρούσας θανατικής ανάκρισης, στην βάση του οικείου νόμου και των αρχών της νομολογίας μας, καταλήγει στην απόφαση του το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, στις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, ενώ έχουν οριστεί ημερομηνίες για κατάθεση άλλων μαρτύρων στις 14, 20 και 22 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE