ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική επίθεση: Κροτίδες, φωτοβολίδες και μαχαίρια βρήκε η ΕΛΑΣ στο γήπεδο στου Ρέντη - Δείτε φωτογραφίες

Οπαδική επίθεση: Κροτίδες, φωτοβολίδες και μαχαίρια βρήκε η ΕΛΑΣ στο γήπεδο στου Ρέντη - Δείτε φωτογραφίες

Τα ευρήματα από τις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου έγιναν τα επεισόδια τα οποία οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού φέρνει στο φως το protothema.gr.

Στις εικόνες διακρίνονται κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου.

9-es-_1_
9-es-_3_
9-es-_2_

Πάνω από 10 ναυτικές φωτοβολίδες έριξαν στους αστυνομικούς - Ψάχνουν υλικό από δύο κάμερες
Παραμένει η αγωνία για την υγεία του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα, με την κατάστασή του να είναι σταθερή αλλά κρίσιμη, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, τη στιγμή που υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά και οι Αρχές «ξεσκονίζουν»τις κάμερες γύρω από το γήπεδο του Ρέντη, όπου σημειώθηκαν τα τραγικά γεγονότα. Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση αστυνομικού την ΕΡΤ, αναλύεται οπτικό υλικό από δύο κάμερες ενώ διαπιστώνεται ότι οι χούλιγκαν έριξαν πάνω από 10 ναυτικές φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς. 
 
Στο μεταξύ, νέο ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια, εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σε αυτό γίνεται λόγος για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

Το ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Έκκληση για αίμα από την ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει απευθύνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα.

Όπως αναφέρει στην έκκλησή της: «Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη "Μ. Μερκούρη", ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας "Άγιος Παντελεήμων" (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος. Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30' ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

Τη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις - Παρών στη σύσκεψη στο Μαξίμου και ο διοικητής της ΕΥΠ

Δύο ώρες διήρκησε συνολικά η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και όπως πληροφορείται το protohtema.gr οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης το γεγονός ότι παρών στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν «όλες οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος - σύμφωνα με παρισταμένους στη σύσκεψη - εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρές αποφάσεις, έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Πάντως αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο (εκτός της Super League 1, λόγω της αποχής των διαιτητών), μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ καθώς ήδη υπήρχαν και ομάδες που είχαν ταξιδέψει για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους...
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top