ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανέτοιμη η ΕΔΕΚ: Ξεκίνησε πρώτη ανακοινώσεις ψηφοδελτίων από την Επαρχία Πάφου - Ακολουθούν ανακοινώσεις και για τις άλλες Επαρχίες

Πανέτοιμη η ΕΔΕΚ: Ξεκίνησε πρώτη ανακοινώσεις ψηφοδελτίων από την Επαρχία Πάφου - Ακολουθούν ανακοινώσεις και για τις άλλες Επαρχίες

Πλήρεις συνδυασμούς σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Επαρχίας Πάφου, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΔΕΚ, δίνοντας πρώτη στους πολίτες, απ’ όλα τα κόμματα, τις επιλογές τους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι η ΕΔΕΚ θα διεκδικήσει τη δημαρχία Πόλης Χρυσοχούς και αντιδημαρχίες σε εννέα δημοτικά διαμερίσματα.

Ανακοινώθηκε επίσης από τον Μαρίνο Σιζόπουλο, η στήριξη στις υποψηφιότητες του Νίκου Παλιού για τη δημαρχία Γεροσκήπου και του Μαρίνου Λάμπρου για τη δημαρχία του Δήμου Ακάμα (Πέγειας), στο πλαίσιο της μέχρι στιγμής συνεννόησης με το ΑΚΕΛ.

«Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει μέχρι σήμερα, η Επαρχία της Πάφου αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτικό βαρόμετρο και όχι μόνο και ο λόγος νομίζω είναι προφανής, είναι η πολιτική δράση μέχρι σήμερα της Πάφου, είναι η δημοκρατική αντίσταση που υπήρχε στην Πάφο και το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ έχει το υψηλότερο ποσοστό παγκύπρια στην επαρχία της Πάφου. Γι’ αυτό λοιπόν, υλοποιώντας την απόφαση της Κεντρικής επιτροπής της 8ης του Οκτώβρη, είμαστε έτοιμοι σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια να ανακοινώσουμε τους υποψηφίους μας για τα δημοτικά διαμερίσματα, τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σε ποιες περιοχές, σε ποια δημοτικά διαμερίσματα θα διεκδικήσουμε αντιδημαρχίες και που θα διεκδικήσουμε δημαρχίες.

Γι’ αυτό λοιπόν, θεωρήσαμε πάρα πολύ σημαντικό αυτή η αρχή να γίνει από την Πάφο όπως συνηθίζουμε. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτές τις δύσκολες, κρίσιμες και εν πολλοίς ιδιόρρυθμες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως έχει ψηφιστεί με τη δήθεν μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύντομα θα διαπιστώσουμε τα πολλαπλά προβλήματα τα οποία θα προκύψουν. Και να υπενθυμίσω ότι η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε αυτή τη μεταρρύθμιση, γιατί ακριβώς από την αρχή έγκαιρα είχε επισημάνει τα τεράστια προβλήματα που θα έχουμε και διοικητικά και εκλογικά, αλλά και οικονομικά στη συνέχεια.

Εν πάση περιπτώσει, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που η πλειοψηφία των κομμάτων ψήφισαν στη Βουλή. Όσον αφορά την Επαρχία Πάφου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των τεσσάρων δήμων έχουν ολοκληρωθεί οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων της ΕΔΕΚ, οι οποίες θα δοθούν στην δημοσιότητα και από κει και πέρα, στο πλαίσιο και συνεργασιών, η ΕΔΕΚ θα διεκδικήσει τη δημαρχία στον δήμο της Πόλης και τις αντιδημαρχίες στους δήμους και στα δημοτικά διαμερίσματα Γεροσκήπου, Πέγειας, Κονιών, Αργάκας, Δρούσειας, Κρήτου, Τέρρας, Αγίας Μαρίνουδας, Μακούντας και Ίνειας. Σκόπιμα έχει μείνει εκτός αυτής της ανακοίνωσης ο δήμος της Πάφου. Ο λόγος είναι γιατί ακόμα υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και με άλλες πολιτικές δυνάμεις για να διαπιστωθεί εάν και εφόσον υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όσον αφορά και τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού των Δημάρχων της Πάφου και τον Αντιδήμαρχο της».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε σε ερωτήσεις.

«Ήδη από την πλευρά της ΕΔΕΚ, έχει αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος ότι στον Δήμο Γεροσκήπου θα ψηφιστεί ο υποψήφιος, ο Νίκος Παλιός και στην Πέγεια ο υποψήφιος Μαρίνος Λάμπρου, σημερινός Δήμαρχος. Από κει και πέρα, όσον αφορά τους δικούς μας υποψηφίους για τη θέση του Δημάρχου της Πόλης αλλά και των αντιδημάρχων, θα ανακοινωθούν, αφού ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, όπως προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος και οι αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων και θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.»

Ερωτηθείς ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι αναφορικά με τους Δήμους Γεροσκήπου και Πέγειας, οι υποψήφιοι που θα στηρίξει η ΕΔΕΚ είναι στο πλαίσιο της συνεννόησης με το ΑΚΕΛ που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επίτευξη ευρύτερης δυνατής συνεργασίας.

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, από τον περασμένο Ιούνιο καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες, ούτως ώστε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές λόγω ακριβώς της φύσης και της μορφής τόσο του εκλογικού συστήματος όσο και της διαμόρφωσης των δήμων και των δημοτικών διαμερισμάτων, να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή συνεργασία. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την πλευρά της ΕΔΕΚ, εξαρτάται και από την πλευρά των υπολοίπων. Γι’ αυτό ακριβώς δώσαμε μια μεγάλη προθεσμία πέραν των 5 μηνών και ως εκ τούτου, από τη στιγμή που δεν υπήρξαν συνολικές συμφωνίες και κατάληξη, είμαστε υποχρεωμένοι πια να προχωρούμε και να ανακοινώνουμε σύμφωνα με τις καταλήξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και ο λόγος είναι γιατί δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλη καθυστέρηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top