ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του «καθοδηγητή» των επεισοδίων - Φορούσε full face λέει ο 18χρονος δράστης

Ρέντη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του «καθοδηγητή» των επεισοδίων - Φορούσε full face λέει ο 18χρονος δράστης

Από τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και συνέλαβε τον 18χρονο δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αστυνομικού στου Ρέντη πλέον όλα τα φώτα των ερευνών έχουν στραφεί στον «καθοδηγητή». Δηλαδή στο πρόσωπο που έδωσε την ναυτική φωτοβολίδα στον 18χρονο και του έδειξε πως να την ενεργοποιήσει αλλά και πως να ρίξει ευθεία βολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός άνδρας κατά τη διάρκεια της ομολογίας του μίλησε για τον «καθοδηγητή» του χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες. Έτσι λοιπόν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν έναν άνδρα ηλικίας 25 έως 30ετών ο οποίος - όπως τους είπε ο 18χρονος - φορούσε full face. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι ο «καθοδηγητής» είναι παλαιός γνώριμος της αστυνομίας καθώς κατά το παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο 18χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς τους είπε ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και ότι ο «καθοδηγητής» τους είπε να βγουν έξω από το γήπεδο, λέγοντας τους ότι δεν θα ρίξει κανείς, αν δεν δώσει εκείνος το σύνθημα. Ο «καθοδηγητής» έριξε πρώτος μία μολότοφ και αυτό φαίνεται να ήταν το σύνθημα για την επίθεση. Πάντως και για τον «καθοδηγητή» πολύ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Εντωμεταξύ όπως αναφέρει η ΕΡΤ αστυνομικές πηγές δηλώνουν ότι οι χούλιγκαν γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ δεν βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων της Πέμπτης. Όσον αφορά τα πολεμοφόδια ο 18χρονος υποστήριξε ότι αυτά ήταν κρυμμένα στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και από εκεί μοιράστηκαν στους χούλιγκαν.

Oι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου με τη βοήθεια έξι μαρτυρικών καταθέσεων. Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατέθεσαν βρίσκονται πρόσωπα του φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος του δράστη. Μάλιστα όπως είπαν αυτά τα πρόσωπα, ο 18χρονος τους αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Από την άλλη πλευρά τo protothema.gr φέρνει στο φως τη φωτογραφία που τραβήχτηκε τη στιγμή που ο 18χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού έδινε δείγμα DNA, μετά τη μαζική προσαγωγή 424 χούλιγκανς στο τμήμα Μεταγωγών το βράδυ της Πέμπτης. Όπως είναι γνωστό, ο νεαρός είχε προσαχθεί μαζί με τους υπολοίπους από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», μετά το βαρύτατο τραυματισμό που προκάλεσε με τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 18χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν, όταν ήταν ανήλικος, για οπαδική βία, χωρίς να του επιβληθεί κάποια ποινή.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου:

Η δίωξη που ασκήθηκε στον νεαρό άνδρα περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

- Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

- Βιαιοπραγία από κοινού

- Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

«Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα το είχα πει εγώ στους αστυνομικούς», λέει ο πατέρας του

Την ίδια ώρα ο πατέρας του 18χρονου σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μίλησε στο protothema.gr για όσα γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη του παιδιού του.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», είπε ο πατέρας του 18χρονου ενώ τόνισε πως αν ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», ανέφερε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top