Google: Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις για το 2023 - Ποιες λέξεις μάθαμε φέτος

Google: Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις για το 2023 - Ποιες λέξεις μάθαμε φέτος

Στιγμές της ποπ κουλτούρας, θάνατοι διάσημων προσώπων και ειδησεογραφία με παγκόσμιο αντίκτυπο είναι ανάμεσα στις κορυφαίες αναζητήσεις στη Google μέσα στο 2023.

Η Google δημοσίευσε το «Year in Search» (Έτος αναζήτησης) που αποτυπώνει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των χρηστών του διαδικτύου μέσα στο 2023. Στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκε ο πόλεμος στο Ισραήλ, ενώ ακολουθούν η εξαφάνιση του υποβρυχίου Titan τον Ιούνιο και οι καταστροφικοί σεισμοί του Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία.

Το πιο δημοφιλές πρόσωπο της Google ήταν ο Νταμάρ Χάμλιν, ο αθλητής του NFL που κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά μέσα στη χρονιά επέστρεψε στα γήπεδα. Στη λίστα περιλαμβάνονται ο Τζέρεμι Ρένερ, του οποίου η ζωή κινδύνεψε από χιονοστιβάδα στις αρχές του έτους, ο Μάθιου Πέρι και η Τίνα Τέρνερ που έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2023.

Στον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, στις αναζητήσεις της Google κυριάρχησε η ταινία «Barbie», ενώ πολύ ψηλά βρέθηκαν και οι σειρές «The Last of Us», «Wednesday» και «Ginny and Georgia». Στα αθλητικά ήρθε πρώτη στις αναζητήσεις η ομάδα Inter Miami CF, το νέο «σπίτι» του Αργεντινού Λιονέλ Μέσι.

Πολλοί χρήστες αναζήτησαν ερωτήσεις όπως «γιατί τα εισιτήρια για τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ είναι τόσο ακριβά». Παράλληλα, πρώτη στις αναζητήσεις με ορισμούς της αργκό τερμάτισε η λέξη «rizz», η οποία πρόσφατα ονομάστηκε λέξη της χρονιάς στην Οξφόρδη.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αναμένει τον διορισμό της Ολγκίν ο Τατάρ - Η αναφορά του στα οδοφράγματα

Αναμένει τον διορισμό της Ολγκίν ο Τατάρ - Η αναφορά του στα οδοφράγματα

Είχαν μια συνάντηση διαβούλευσης για τα όσα συμφωνήθηκαν στην άτυπη διευρυμένη συνάντηση στη Γενεύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος σκοπεύει να διορίσει Προσωπική του Απεσταλμένη την κ. Ολγκίν, διορισμό για τον οποίο έχει δώσει την έγκρισή του, δήλωσε ο Ερσίν Τατά επιστρέφοντας στα κατεχόμενα μετά από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ στην οικία του τελευταίου στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE