ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφή στους καταλόγους - Ποιους αφορά

Ευρωεκλογές: Σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφή στους καταλόγους - Ποιους αφορά

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ενημέρωσης για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των Ευρωεκλογών 2024 πολιτών που διαμένουν στις περιοχές όπου η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://etv.elections.moi.gov.cy/.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου (1Α) του άρθρου 9 του περί της Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμου του 2004, στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για εκλογείς, εγγράφεται κάθε πολίτης της Δημοκρατίας που, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχει το Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού:

-διαμένει στις περιοχές όπου η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο,

-έχει ήδη συμπληρώσει ή μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του, και

-κατέχει δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας, το οποίο εκδόθηκε από το Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού.

Η υπηρεσία, η οποία αναπτύχθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, στόχο έχει την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις προϋποθέσεις αυτόματης εγγραφής στον ειδικό εκλογικό κατάλογο, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται ενδεχομένως για επικαιροποίηση των στοιχείων τους στο Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού. Οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία των οικείων Επάρχων μέχρι και τις 2 Απριλίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που διαμένουν στις περιοχές όπου η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά κέντρα που λειτουργούν για τον σκοπό αυτό σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εκλογείς, οι εν λόγω εκλογείς δεν κατανέμονται σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα και μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε ειδικό εκλογικό κέντρο. Προς αποφυγή της διπλής ψήφου, στα κέντρα αυτά χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός εκλογικός κατάλογος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top