ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και Αστυνομικούς έξω από το Προεδρικό - Φώναζαν απεγνωσμένα πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί - Δείτε βίντεο

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και Αστυνομικούς έξω από το Προεδρικό - Φώναζαν απεγνωσμένα πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί - Δείτε βίντεο

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους Αστυνομικούς, έξω από το Προεδρικό, στη διαμαρτυρία που πραγματοποιούν οι πατατοπαραγωγοί και σιτηροπαραγωγοί.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι διαδηλωτές έφτασαν στα κιγκλιδώματά που τοποθέτησαν οι Αστυνομικοί και προσπάθησαν να τα σπρώξουν προς τα μέσα, φωνάζοντας απεγνωσμένα συνθήματα και εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για το ότι κανείς δεν βγήκε έξω από το Προεδρικό για να τους μιλήσει.

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι με πορεία και συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με τα τρακτέρ και τα διπλοκάμπινα τους, οι πατατοπαραγωγοί και σιτηροπαραγωγοί διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής, που δηλώνουν ότι είναι δυσβάστακτο λόγω των τιμών του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και γιατί «δεν αντέχουν» να συνεχίσουν τις καλλιέργειες τους.

Στο υπόμνημα που θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τους πατατοπαραγωγούς και σιτηροπαραγωγούς θέματα που τίθενται είναι η εισοδηματική στήριξη λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και η άμεση πληρωμή των εκταιρικών επιδοτήσεων των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στους δικαιούχους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), κάτι που καθυστερεί, αναφέρουν.

Ζητούν επίσης απόσυρση των επιστολών από τον ΚΟΑΠ ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η προκαταβολή των επιδοτήσεων. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, σημειώνουν, είναι η συνεχιζόμενη ανομβρία, για τις επιπτώσεις της οποίας ζητούν άμεση αποζημίωση. Ζητούν επίσης τροποποίηση του πλαισίου για την ορθότερη αποζημίωση των αγροτών.

Θέμα που απασχολεί άμεσα τους γεωργούς λόγω της ανομβρίας είναι η «υπερχρέωση του νερού από τον Νότιο Αγωγό», κατάσταση για την οποία ζητούν λύσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

 


Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top