ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Οικονομικών: «Θετική κατάληξη για όλους η συμφωνία για χαμηλόμισθους»

Υπ. Οικονομικών: «Θετική κατάληξη για όλους η συμφωνία για χαμηλόμισθους»

Θετική κατάληξη για όλους, χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΚ, για τη μισθολογική ανέλιξη των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στις συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7.

«Σήμερα είναι μια θετική κατάληξη για όλους και πρέπει να χαιρετιστεί αυτή η συμφωνία. Οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται στα πλαίσια του εξορθολογισμού του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα», είπε ο Υπουργός Οικονομικών μετά την υπογραφή της συμφωνίας που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κεραυνός είπε ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο ίδιος προσωπικά είχαν «τοποθετηθεί θετικά όσον αφορά την εξέταση αυτού του θέματος».

«Όπως διαμορφώνεται το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα αναγνωρίζεται ότι τα άτομα που βρίσκονται στην κλίμακα αυτή θα έπρεπε να τύχουν κάποιας αναβάθμισης για να υπάρχει μια καλύτερη ισορροπία στην μισθολογική ανέλιξη στον δημόσιο τομέα», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η Κυβέρνηση, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, και την δημοσιονομική πειθαρχία αλλά και το γεγονός του ύψους των αμοιβών που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα δώσαμε μία πρόταση με την οποία πιστεύουμε ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτές τις κλίμακες θα ωφεληθούν όλοι και δημιουργείται μια προοπτική στα πλαίσια του εξορθολογισμού του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων να εξεταστούν και όποιες άλλες τυχόν επιπτώσεις προκύπτουν από αυτή τη συμφωνία».

Τέλος, ο κ. Κεραυνός συνεχάρη τις συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ και ΟΗΟ ΣΕΚ για τη συνεργασία αλλά και όσους άλλους συνεργάστηκαν και συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών του ΥΠΟΙΚ.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου είπε ότι η ΠΑΣΥΔΥ είχε θέσει το θέμα των χαμηλόμισθων στις άμεσες προτεραιότητες της και πρόσθεσε πως «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τους χαμηλόμισθους γιατί έχουμε πετύχει μια συμφωνία η οποία έχει πολύ θετικά στοιχεία».

«Όλοι κερδίζουν και όλοι επωφελούνται από τη συμφωνία αυτή, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, όμως επωφελούνται όλοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Ματθαίου είπε ότι «παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των συναδέλφων που είχαν προϋπηρεσία στην κλίμακα Α1,Α2,Α5» και πρόσθεσε πως «στη συμφωνία περιλαμβάνεται παράγραφος που λέει ότι αυτό το θέμα θα το δούμε το 2024».

Τέλος, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους στην κλίμακα Α1,Α2,Α5 ότι «δεν θα τους εγκαταλείψουν» και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ΥΠΟΙΚ, τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ και όλους τους συντελεστές της συμφωνίας.

«Μιας συμφωνίας, πραγματικά πολύ σημαντικής», κατέληξε.

Ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία είπε ότι «ο κοινωνικός διάλογος αποκτά περιεχόμενο όταν συνομολογούνται συμφωνίες» και πρόσθεσε πως «πρέπει να εξαντλείς όλα τα χρονικά πλαίσια και όλες τις δυνατότητες που σου παρέχονται προκειμένου να καταλήξεις σε μια συμφωνία».

«Σήμερα καταλήξαμε σε μια συμφωνία που αφορά τους χαμηλόμισθους αλλά και την επανεξέταση του κρατικού μισθολογίου στο σύνολο του», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σημαντικά θετικά» στη συμφωνία που κατέληξαν.

Ωστόσο, ο κ. Ηλία είπε ότι «απομένει ένα ζήτημα που αφορά τους συναδέλφους που είναι στην κλίμακα Α2,Α5,Α7 και κουβαλούν υπηρεσία στην Α1,Α2,Α5», προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό «μένει ανοικτό για περαιτέρω συζήτηση».

«Εκτιμούμε ότι στη συνέχεια θα δοθεί η ευκαιρία να επιλυθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα εντός του 2024 όπως λέει και η συμφωνία», πρόσθεσε.

Τέλος, ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ είπε ότι «με τη σημερινή συμφωνία επαναβεβαιώνεται το πλαίσιο αλλά και ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου» και ευχαρίστησε το κράτος που έδωσε στις συντεχνίες «την ευκαιρία να επιβεβαιώνουμε την κατάκτηση που έχει ο τόπος σε σχέση με τον κοινωνικό διάλογο», όπως σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση: Είναι έτοιμο! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης τους - Φωτογραφίες

«Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της – Όσα κατέδειξε

Θλίψη στην Ελλάδα: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς πρώην βουλευτήςΕπιχειρούν εννέα εναέρια μέσα για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Στήθηκε προωθημένο κέντρο ελέγχου –Δείτε φωτογραφία

Επιχειρούν εννέα εναέρια μέσα για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Στήθηκε προωθημένο κέντρο ελέγχου –Δείτε φωτογραφία

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αυτή τη φορά σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος ΙΙ», ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top