ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: «Δεν έχουμε κόντρα με τον Γενικό Ελεγκτή»

Κυβέρνηση: «Δεν έχουμε κόντρα με τον Γενικό Ελεγκτή»

Διαβάστε την ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Επειδή εσφαλμένα έχει ερμηνευτεί πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, η Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

Ρητά προνοείται στο Σύνταγμα ότι, η εκτελεστική εξουσία ασκείται αποκλειστικά από την εκάστοτε εκλελεγμένη Κυβέρνηση η οποία φέρει την ευθύνη της υλοποίησης πολιτικών αποφάσεων  που λαμβάνει κατά την ενάσκηση των εξουσιών της. Εξάλλου, είναι απόλυτα διακριτές βάσει του Συντάγματος οι αρμοδιότητες της κάθε μίας από τις τρεις εξουσίες.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας έχει καθήκον, αλλά και υποχρέωση να ελέγχει εάν οι λαμβανόμενες από την Κυβέρνηση αποφάσεις εμπεριέχουν το οποιοδήποτε στοιχείο διαπλοκής ή και ,ενδεχομένως, εύνοιας προς τον οποιονδήποτε εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών ή ευρύτερα του δημοσίου συμφέροντος. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που εντάσσονται οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσαν και δίδουν κάθε στήριξη στο έργο του Γενικού Ελεγκτή και τον καλούν για άλλη μια φορά να είναι άτεγκτος έναντι του οποιουδήποτε αξιωματούχου της Πολιτείας οσάκις εκ των ερευνών του διαπιστώνεται ότι εμπλέκεται σε πράξεις διαφθοράς ή διαπλοκής που ζημιώνουν το δημόσιο.

Η αποφασιστικότητα της παρούσας Κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Έμπρακτη απόδειξη της στήριξης του έργου του Γενικού Ελεγκτή αποτελεί η μόλις χθες ληφθείσα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως κατ΄ εξαίρεση ενισχυθεί η Ελεγκτική Υπηρεσία με επιπλέον δέκα λειτουργούς, προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος που η Κυβέρνηση επιθυμεί να ασκείται κατά παντός.

Διαβάστε περισσότερα: Άγρια κόντρα Χάσικου - Γενικού Ελεγκτή - Δριμεία επίθεση από τον ΥΠΕΣ στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα σκουπίδια

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top