ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το e-kalathi – Πώς θα λειτουργεί και οι «έξυπνες» τεχνολογίες που θα περιλαμβάνει

Σύντομα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το e-kalathi – Πώς θα λειτουργεί και οι «έξυπνες» τεχνολογίες που θα περιλαμβάνει

Όλο και πιο κοντά στην εφαρμογή της βρίσκεται η ψηφιακή πλατφόρμα e-kalathi, η οποία έρχεται να προσφέρει στους καταναλωτές τρόπο ώστε να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την Βουλή, θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού.

«Τις επόμενες 10 μέρες αν είναι δυνατό θα προκηρύξουμε διαγωνισμό και αν όλα πάνε καλά θα τεθεί σε εφαρμογή του καλοκαίρι του 2024», είπε, προσθέτοντας ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες από την ημέρα της δημοσίευσης.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Καραγιώργης, δεν είναι όμως το θέμα μόνο η ημερομηνία αλλά να δημιουργηθεί ένα εύχρηστο και έξυπνο εργαλείο, που θα παρέχει στον καταναλωτή διαφάνεια, ώστε να μπορεί να κάνει τις πιο συμφέρουσες επιλογές στις αγορές του.

Τι είναι το e-kalathi και πώς θα λειτουργεί

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργη, το e-kalathi πρόκειται για μια εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες αλλά και διαδικτυακή εφαρμογή.

«Θα είναι ένα λειτουργικό εργαλείο, εύκολο στη χρήση και ευκολά προσβάσιμο. Ο καταναλωτής θα μπορεί με διαφάνεια να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων και ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του να κτίζει το καλάθι του. Τα προϊόντα θα μπορούν να συγκρίνονται μεταξύ των υπεραγορών και θα μπορεί να επιλέξει από πού να κάνει τις αγορές του», εξήγησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα που θα περιληφθούν στην πλατφόρμα, θα είναι αυτά που έχουν την ψηλότερη ζήτηση και βαρύτητα στο καλάθι του νοικοκυριού, βάσει στατιστικών δεδομένων και θα περιληφθούν στο διάταγμα που αναμένεται να εκδώσει ο Υπουργός Εμπορίου.

«Για τα προϊόντα θα αποστέλλονται κάθε πρωί οι τιμές και θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Αν υπάρχει διαφοροποίηση των τιμών μέσα στην μέρα, τότε θα διαφοροποιείται η τιμή και μέσα στην εφαρμογή αφού θα είναι ζωντανά συνδεδεμένες. Έτσι ο καταναλωτής θα μπορεί να προβαίνει στις αγορές του ανεξαρτήτως μέρας και ώρας, θα μπορεί να κάνει συγκρίσεις 24 ώρες το 24ωρο», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Καραγιώργης ανέφερε ότι το e-kalathi θα περιλαμβάνει και άλλες έξυπνες τεχνολογίες που θα είναι χρήσιμες στον καταναλωτή.

«Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μέσα τεχνολογίες που θα μπορούν να βοηθούν τον καταναλωτή, για παράδειγμα να κρατά στατιστικά στοιχεία των αγορών το τελευταίο διάστημα, να τα συγκρίνει για παράδειγμα πόσα ξόδεψέ πέρσι και πόσα φέτος ή να συγκρίνει το καλάθι της προηγουμένης βδομάδες με αυτής της βδομάδας. Από την στιγμή που θα βάλεις μέσα στην εφαρμογή τα δεδομένα σου, μπορεί και αυτόματα να σου γνωστοποιεί κάποια δεδομένα», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top