ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κάστρο Λεμεσού ο Ιρακινός Πρόεδρος - Προσβλέπει σε σύσφιξη σχέσεων

Στο κάστρο Λεμεσού ο Ιρακινός Πρόεδρος - Προσβλέπει σε σύσφιξη σχέσεων

Στην μεγάλη ιστορία και πολιτισμό του Ιράκ και της Κύπρου αλλά και στην προσδοκία του για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ, το οποίον υποδέχθηκαν το πρωί, στο κάστρο της Λεμεσού, οι δημοτικές Αρχές της πόλης.

Ο κ. Ρασίντ ξεναγήθηκε στο κάστρο Λεμεσού από την Τιτίνα Λοϊζίδου και ενημερώθηκε για την ιστορία του, ενώ ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, του επέδωσε ένα ομοίωμα του λέοντα της Αμαθούντας, το οποίο αποτελεί και το έμβλημα του Δήμου της Λεμεσού.

Ο Ιρακινός Πρόεδρος είπε πως προσδοκεί σε σύσφιξη των σχέσεων με την Κύπρο και ότι «η Κύπρος είναι σημαντική, είναι η πόρτα της Μεσογείου που γειτνιάζει με μερικές σημαντικές χώρες της περιοχής».

Έκανε επίσης αναφορά στην κοινή ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών, υποδεικνύοντας ότι η Κύπρος αποτελεί, την ίδια ώρα, και έναν πολύ καλό τουριστικό προορισμό.

Τέλος, σημείωσε ότι προγραμματίζεται η δημιουργία Ιρακινής Πρεσβείας στην Κύπρο ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών.

Ο Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ επισκέφθηκε, στη συνέχεια, το παλιό λιμάνι και τη μαρίνα Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top