LIKE ONLINE

Το Netflix ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα νούμερα τηλεθέασης: Η σειρά που καθήλωσε το κοινό με 812 εκατ. ώρες παρακολούθησης - Βίντεο

Το Netflix ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα νούμερα τηλεθέασης: Η σειρά που καθήλωσε το κοινό με 812 εκατ. ώρες παρακολούθησης - Βίντεο

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην προσέγγιση της εταιρείας όσον αφορά την κοινοποίηση δεδομένων σχετικά με τις εκπομπές και τις ταινίες της.

Το Netflix έκανε ένα πρωτοποριακό βήμα, δημοσιεύοντας τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης. Σε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απάντηση στις εκκλήσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια, ίσως επηρεασμένη από τα αιτήματα της συντεχνίας των συγγραφέων κατά τη διάρκεια της απεργίας τους, το Netflix δημοσίευσε μια λεπτομερή έκθεση «Τι παρακολουθήσαμε».

Η εναρκτήρια έκθεση, η οποία καλύπτει το πρώτο εξάμηνο του 2023, απαριθμεί πάνω από 18.000 τίτλους, ταξινομημένους με βάση τις συνολικές ώρες που οι χρήστες πέρασαν παρακολουθώντας τους. Η σειρά «The Night Agent» του Netflix, μια πρωτότυπη σειρά, αναδείχθηκε ως ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής, με τον εκπληκτικό αριθμό των 812 εκατομμυρίων ωρών παρακολούθησης. Ο αριθμός αυτός τοποθετεί τη σειρά όχι μόνο στην κορυφή της λίστας, αλλά αναδεικνύει και την τεράστια δημοτικότητά της, ειδικά σε σύγκριση με τις 266 εκατομμύρια ώρες προβολής της δέκατης σειράς, «FUBAR».

 

Σε μια ανάρτηση στο blog που συνοδεύει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, το Netflix προειδοποίησε κατά της υπερερμηνείας αυτών των αριθμών, ειδικά στο πλαίσιο των ανανεώσεων ή ακυρώσεων εκπομπών. Η εταιρεία τονίζει ότι, ενώ οι ώρες προβολής είναι μια σημαντική μέτρηση, δεν είναι ο μοναδικός καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας μιας σειράς. Αυτή η αποποίηση ευθυνών είναι μια ευγενική υπενθύμιση ότι τα δεδομένα τηλεθέασης είναι μόνο ένα κομμάτι ενός μεγαλύτερου παζλ στην αξιολόγηση του περιεχομένου.

Η έκθεση αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες γνώσεις σχετικά με τις προτιμήσεις των θεατών, δείχνοντας μια ισχυρή όρεξη τόσο για τα πρωτότυπα προγράμματα του Netflix όσο και για τις παραχωρημένες με άδεια εκπομπές. Το «The Night Agent», με την πρωτοφανή τηλεθέαση, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της απήχησης του πρωτότυπου περιεχομένου του Netflix. Ωστόσο, η διαρκής δημοτικότητα των αδειοδοτημένων εκπομπών όπως τα «Gilmore Girls», «Seinfield», «Friends» και «The Office» είναι επίσης εμφανής. Αυτές οι σειρές, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πρωτότυπες, έχουν συγκεντρώσει εντυπωσιακούς αριθμούς, με την πρώτη σεζόν μόνο του «Gilmore Girls» να συγκεντρώνει 82 εκατομμύρια ώρες.

Είναι ενδιαφέρον ότι το μοτίβο της τηλεθέασης για ορισμένες σειρές αποκλίνει από τον κανόνα. Το «Suits», για παράδειγμα, σπάει την τάση που παρατηρείται με άλλες σειρές. Ενώ η πρώτη σεζόν του συγκέντρωσε 129 εκατομμύρια προβολές, οι επόμενες σεζόν παρουσίασαν μια πιο σημαντική πτώση στην τηλεθέαση, παρά την πολύ προβεβλημένη δημοτικότητα της σειράς στο Netflix.

Καθώς το Netflix δεσμεύεται να δημοσιεύει αυτές τις εκθέσεις ανά διετία, θα είναι συναρπαστικό να δούμε πώς αυτή η νέα διαφάνεια επηρεάζει τη δυναμική της βιομηχανίας streaming, τη δημιουργία περιεχομένου και τη συζήτηση γύρω από το τι συνιστά επιτυχία στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόσμο της ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top