ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβερνητικές εξετάσεις: Πότε και πού θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα – Πάνω από 14 χιλιάδες οι αιτήσεις

Κυβερνητικές εξετάσεις: Πότε και πού θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα – Πάνω από 14 χιλιάδες οι αιτήσεις

Πάνω από 14 χιλιάδες πολίτες έκαναν αίτηση στις φετινές Κυβερνητικές εξετάσεις και αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα.

Το ThemaOnline μίλησε με αρμόδιο λειτουργό της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και ενημερώθηκε πώς «τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν είτε τέλος του χρόνου είτε το αργότερο μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Γενάρη».

Τα αποτελέσματα θα βγουν τόσο για τις εξετάσεις για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου όσο και για τις εξετάσεις αναφορικά με τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου.

Πού θα ανακοινωθούν

Σύμφωνα με τον αρμόδιο λειτουργό, τα αποτελέσματα «θα ανακοινωθούν πρώτα στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, μετά στην ιστοσελίδα της ΕΔΥ και μετά στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Αριθμός αιτητών

Για την κλίμακα Α2-Α5-Α7 έκαναν αίτηση 5,171 άτομα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, για την κλίμακα Α8 οι αιτήσεις είναι σχεδόν οι διπλάσιες και άγγιξαν τις 9,074, άρα σύνολο οι αιτήσεις ήταν 14,245 Παγκύπρια.

«Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο υπάρχει αποχή γύρω στο 10-15%», τόνισε ο λειτουργός της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών, η εξέταση ήταν το Σάββατο 23.09.2023.

Για τις θέσεις που η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν η εξέταση ήταν το Σάββατο 14.10.2023.

Η γραπτή εξέταση, και στις δύο περιπτώσεις, ήταν εξέταση ικανοτήτων/δεξιοτήτων, αποτελούμενη από τα ακόλουθα τρία θέματα:

(i) αριθμητική ικανότητα,

(ii) αφαιρετική ικανότητα, και

(iii) λεκτική ικανότητα.

Επιτυχών θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον. Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top