Πόλεμος στη Γάζα: Τουλάχιστον 18.787 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις

Πόλεμος στη Γάζα: Τουλάχιστον 18.787 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις

Τουλάχιστον 18.787 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 50.897 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Ασράφ αλ-Κούντρα.

Η κυβέρνηση της Χαμάς, η οποία κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα από το 2007, εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος, με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες διάσωσης και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βομβαρδισμένες περιοχές για να απελευθερώσουν θύματα και να εντοπίσουν σορούς ανθρώπων από τα ερείπια.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει αναφέρει ότι το 70% των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Σε μια εποχή πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής δυσαρέσκειας, τα κόμματα προετοιμάζονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, με πρώτο βήμα, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν κλειστές πόρτες ακόμα και από μέλη τους, τα οποία αρνούνται να μπουν στη διαδικασία των εκλογικής αναμέτρησης.