Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», βάσει του οποίου ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης της επιρρίπτει ευθύνες για παράνομη ανέγερση υποστατικών σε παραλία στο Παραλίμνι.
Η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ετοιμάζει απαντητική επιστολή στις κατηγορίες του Γενικού Ελεγκτού. Ανώτατη αρμόδια πηγή, ανέφερε, στην ιστοσελίδα μας, Tothemaonline ότι εντός της ημέρας θα αποσταλεί αλληλογραφία στον Αρχηγό Αστυνομίας και μετέπειτα στον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος θα ενημερώσει τον Γενικό Ελεγκτή. Η ίδια πηγή, είπε ότι τα εν λόγω υποστατικά κατεδαφίστηκαν πρόσφατα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «Ο Φιλελεύθερος», ο Γενικός Ελεγκτής με πρόσφατη επιστολή του κατηγορεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι προχώρησε αυθαίρετα και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες να ανεγείρει υποστατικά σε ζώνη προστασίας της παραλίας στο Παραλίμνι και ζητεί όπως αποδοθούν ευθύνες.
Το ζήτημα , το οποίο μυρίζει σκάνδαλο άρχισε το 2002 όταν εκχωρήθηκε χαλίτικη γη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στο Παραλίμνι για ανέγερση του Κέντρου Εκπαίδευσης της.
Στη γη ανεγέρθηκαν υποστατικά τα οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιούνταν για σκοπούς αναψυχής των πυροσβεστών και των οικογενειών τους.
Το 2007 η Πυροσβεστική υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για ανέγερση νέων σπιτιών επειδή τα παλιά είχαν υποστεί φθορές, με δαπάνη του Ταμείου Ευημερίας των πυροσβεστών. Το αίτημα εγκρίθηκε με την προϋπόθεση ότι θα ανήκουν στο Υπουργείο.
Το επαρχιακό γραφείο Πολεοδομίας Αμμοχώστου ενημέρωσε την Πυροσβεστική ότι δεν επιτρέπεται καμιά ανάπτυξη στη γη, επειδή αυτή βρίσκεται σε ζώνη προστασίας της παραλίας.
Το 2009 η Πυροσβεστική υπέβαλε νέο αίτημα για ανέγερση λυομένων σπιτιών στο τεμάχιο μέχρι να εξασφαλιστούν οι άδειες για μόνιμες εγκαταστάσεις. Το αίτημα εγκρίθηκε, νοουμένου ότι θα εξασφαλίζονταν οι απόψεις της Πολεοδομίας.
Δύο χρόνια αργότερα η Υπηρεσία κατέθεσε ειδοποίηση για ανάπτυξη, για να πάρει την απάντηση ότι απαιτείτο χαλάρωση από το Υπουργικό.
Αντί αυτού, όπως επισημαίνει ο Ελεγκτής στον διευθυντή Πυροσβεστικής, ήρθαν σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Παραλιμνίου και προχώρησαν στην κατεδάφιση των εγκαταστάσεων και την προώθηση ανέγερσης τεσσάρων σπιτιών χωρίς την εξασφάλιση αδειών. Μάλιστα, συμφωνήθηκε με τον Δήμο η παραχώρηση μέρους του τεμαχίου ώστε να εξασφαλιστεί η «υποστήριξή» του.
Επειδή δεν υπογράφηκε οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ τους, προέκυψαν διαφωνίες και η Πυροσβεστική με νέο αίτημα στις 27/11/2014 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ζήτησε έγκριση για ανακατασκευή των σπιτιών που κατεδαφίστηκαν, μέχρι να εξασφαλιστούν οι οικοδομικές άδειες.
Στην επιστολή, επισημαίνει ο Γενικός Ελεγκτής, δεν γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι το Ταμείο Ευημερίας των πυροσβεστών είχε ήδη προχωρήσει στην ολοκλήρωση της τοιχοποιίας των τεσσάρων σπιτιών. Στις 29/1/2015 το αίτημα εγκρίθηκε για τρίτη φορά.
Ο Ελεγκτής ζητεί πειθαρχικές ευθύνες για το χειρισμό του έργου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ιστορική νίκη για τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Φιορεντίνα και... μπαίνει γερά στο κόλπο της πρόκρισης!
• Για καφέ πήγαν ΠτΔ και Ερντογάν – Η «μπερδεμένη» συνομιλία - Όσα γράφει ο τουρκικός Τύπος
• Βασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την αναγκάζει να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις της
• Έκλεψαν αρμόνιο μεγάλης αξίας από μουσικό σε μπαράκι - «Έκαψε» μαρτυρία 30χρονο
• Απιστία: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά όσων απατούν τον σύντροφό τους
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις