Χωρίς συμπεράσματα για Μ. Ανατολή ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

Χωρίς συμπεράσματα για Μ. Ανατολή ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, έπειτα από τρεις περίπου ώρες συζήτησης τις οποίες απασχόλησαν κυρίως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Κοινοτικές πηγές ανέφεραν πως η συζήτηση για τη Μέση Ανατολή έληξε χωρίς Συμπεράσματα για το εν λόγω θέμα. «Οι ηγέτες είχαν μια στρατηγική συζήτηση για τη Μέση Ανατολή και θα συνεχίσουν να το συζητούν στο μέλλον» ανέφερε η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως δεν είχε υπάρξει σχεδιασμός για συνομολόγηση σχετικών συμπερασμάτων.

Στην ατζέντα της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνονταν οι τελευταίες εξελίξεις για τη διαχείριση της μετανάστευσης, στη βάση επιστολής ενημέρωσης της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την κατάσταση επί του εδάφους και τις ενέργειες της Επιτροπής που έγιναν μετά την προηγούμενη σύνοδο.

Αναμένεται έκδοση συμπερασμάτων μεταξύ άλλων για μετανάστευση, ασφάλεια και άμυνα, και Στρατηγική Ατζέντα, καθώς και σύντομη αναφορά στην έκθεση Μπορέλ - Κομισιόν για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας.

Την Πέμπτη είχαν εκδοθεί συμπεράσματα για τη διεύρυνση, σηματοδοτώντας την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Την έγκριση της, υπό όρους, για το έκτακτο Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων για αντιστάθμιση των ζημιών που προκλήθηκαν στη γεωργική παραγωγή και στα μέσα παραγωγής από την πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 23/07/2025 στην επαρχία Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού €15,5 εκατομμύρια, αποφάσισε η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Στέλλα Μιχαηλίδου με απόφαση που εξέδωσε, την 30η Ιουλίου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE