ΥΓΕΙΑ

Πρωινό ή βραδινό μπάνιο; Τι να προτιμήσεις;

Πρωινό ή βραδινό μπάνιο; Τι να προτιμήσεις;

Έχεις γυρίσει σπίτι μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα. Το μόνο που θες να κάνεις είναι να πέσεις στο κρεβάτι σου και να κοιμηθείς. Το μεγάλο δίλημμα όμως σκάει σαν βόμβα στο κεφάλι σου και δεν ξέρεις τι πρέπει να αποφασίσεις. Να κάνεις μπάνιο τώρα; Ή μήπως να κάνεις μπάνιο το πρωί;

Αν και η απόφαση εξαρτάται περισσότερο από τις προσωπικές σου προτιμήσεις και το πρόγραμμα σου, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

 

Τα οφέλη του πρωινού μπάνιου

Το πρώτο επιχείρημα των υποστηρικτών του πρωινού μπάνιου, είναι ότι τους βοηθάει να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν τη μέρα τους. Πράγματι, νιώθεις σαν να ξεπλένεις από πάνω σου το αίσθημα και τη μυρωδιά του ύπνου και φυσικά τα ανακατωμένα σου μαλλιά. Το νερό που πέφτει πάνω σου ξυπνάει όλες τις αισθήσεις σου.

Ειδικά όταν το πρωινό ξύπνημα είναι ένας άθλος για εσένα, ένα ντους, κατά προτίμηση με δροσερό νερό, μπορεί πράγματι να σε θέσει σε ετοιμότητα για την ημέρα που βρίσκεται μπροστά σου. Ένα σύντομο κρύο ντους, 15 έως 30 δευτερολέπτα,έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αφύπνιση και την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ακόμα, είτε το πιστεύεις είτε όχι, το πρωινό σου μπάνιο μπορεί να βοηθήσει ακόμη και την παραγωγικότητα σου. Αυτό οφείλεται στον χρόνο που περνάς κάτω από το νερό. Αυτός ο χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαλογισμό και στοχασμό πριν από την έναρξη της ημέρας. Το ντους μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τον διαλογισμό κι έτσι μπορείς να αναπτύξεις μεγάλες ιδέες και να αυξήσεις τη δημιουργικότητα σου. Άλλωστε, ξέρεις καλά πως «οι καλύτερες ιδέες έρχονται στο ντους».

Τα οφέλη του βραδινού μπάνιου

Από την άλλη, το μπάνιο πριν τον ύπνο έχει, επίσης, πολλαπλά οφέλη. Είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσεις, να καταπραΰνεις τυχόν εντάσεις από τη δουλειά ή το γυμναστήριο αφήνοντας το ζεστό νερό να πέσει στους ώμους και στην πλάτη σου. Μέσα από ένα βραδινό μπάνιο μπορείς να προάγεις έναν καλύτερο βραδινό ύπνο, καθώς θα νιώθεις καθαρή, χαλαρή αλλά και νυσταγμένη από το ζεστό νερό και τον ατμό.

Επίσης, το πρωινό ντους μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται ανανεωμένο, αλλά το βραδινό μπάνιο είναι καλύτερο για το δέρμα σου, επειδή το καθαρίζει πριν κοιμηθείς. Έτσι απομακρύνονται οι ρύποι και φυσικά το συναίσθημα ότι πέφτεις για ύπνο καθαρή είναι ανεκτίμητο. Επιπλέον, το βράδυ έχεις πιθανότατα και περισσότερο χρόνο, ώστε μετά το μπάνιο σου να ακολουθήσεις την αγαπημένη σου ρουτίνα περιποίησης.

Τελικά ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Αν και προαναφέραμε ότι πρόκειται για προσωπική προτίμηση, το βραδινό μπάνιο είναι καλύτερο για την καθαριότητα, αλλά και τον ύπνο. Το κύριο πλεονέκτημα του βραδινού μπάνιου είναι ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα και τα μαλλιά μας μπορούν να συγκεντρώσουν αλλεργιογόνα που μεταφέρονται με τον αέρα, βρωμιά και ρύπους. Έτσι, αν πας για ύπνο χωρίς να κάνεις ντους, όλα αυτά θα μεταφερθούν στο κρεβάτι και τα σεντόνια σου. Και αυτό, εκτός από βρώμικα σκεπάσματα, σημαίνει και πιθανοί φαγούρα, ερεθισμοί, ξηροδερμία, καθώς και δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο, όπως ακμή.

Πηγή: loveyourself

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top