ΔΙΕΘΝΗ

Έζησε από θαύμα: Η στιγμή που χιονοστιβάδα «καταπίνει» σκιέρ - Δείτε βίντεο

Έζησε από θαύμα: Η στιγμή που χιονοστιβάδα «καταπίνει» σκιέρ - Δείτε βίντεο

Μια εκδρομή για σκι στο όρος Ουάσινγκτον κατέληξε επικίνδυνη για έναν άνδρα, τον οποίο «έθαψε» χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 150 μέτρων.

Ο Dominic Torro, ένας 30χρονος φανατικός σκιέρ, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κάτω πόδι κατά τη διάρκεια της χιονοστιβάδας. Ένα τηλεφώνημα στην άμεση δράση από τον φίλο του Torro προκάλεσε την άμεση ανταπόκριση, με αποκορύφωμα την αερομεταφορά με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς σε κοντινό νοσοκομείο.

Οι οδυνηρές στιγμές του ατυχήματος καταγράφηκαν σε βίντεο από τον φίλο του. Δείχνει ένα μεγάλο κομμάτι χιονιού να ξεκολλάει και να παρασύρει τον σκιερ.

Η έγκαιρη παρέμβαση του φίλου του Torro και ενός άλλου σκιέρ, ο οποίος δεν ανήκε στην ομάδα τους, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σταθεροποίηση της κατάστασης του Torro. Έλαβαν τηλεφωνικές οδηγίες από ένα γιατρό, οι οποίες ήταν κρίσιμες για τη διαχείριση της κατάστασης πριν φτάσει η επαγγελματική βοήθεια. Ο Torro υπέστη ανοικτό κάταγμα κνήμης και περόνης με σημαντική αιμορραγία, που επιδεινώθηκε από μια δυσλειτουργική δέστρα που δεν απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της χιονοστιβάδας.

Το New Hampshire Fish and Game εξήρε τις προσπάθειες των δύο σκιέρ που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, τονίζοντας τη γρήγορη σκέψη και την προετοιμασία τους που διευκόλυναν την επιχείρηση διάσωσης. Δημιούργησαν μια αυτοσχέδια ζώνη προσγείωσης στο χιονισμένο έδαφος για το ελικόπτερο, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη ψυχραιμία και επινοητικότητα υπό πίεση.

Το περιστατικό αυτό χρησιμεύει ως αυστηρή υπενθύμιση του απρόβλεπτου και των κινδύνων που συνδέονται με το σκι σε ορεινές περιοχές, ακόμη και για τους πιο προετοιμασμένους και έμπειρους τυχοδιώκτες.

Δείτε το βίντεο εδώ.

@nbcnews A #NewHampshire man sustained life-threatening injuries after he fell 500 vertical feet while caught in an avalanche he triggered while #skiing ♬ original sound - nbcnews

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top