ΔΙΕΘΝΗ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Κατεβαίνει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ως... ανεξάρτητος υποψήφιος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Κατεβαίνει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές ως... ανεξάρτητος υποψήφιος

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία ως ανεξάρτητος υποψήφιος με ευρεία βάση υποστήριξης, αλλά όχι με κομματικό ψηφοδέλτιο, μετέδωσαν το Σάββατο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα υποστηρικτές του.

Μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 700 πολιτικούς και προσωπικότητες από τον αθλητικό και πολιτιστικό κόσμο συνεδρίασε το Σάββατο στη Μόσχα και ενέκρινε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Πούτιν ως ανεξάρτητου υποψηφίου, ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Για τον ίδιο οι εκλογές αποτελούν μια τυπική διαδικασία

Ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει άλλη μια εξαετή θητεία τον Μάρτιο του επόμενου έτους, σε εκλογές που αναμένεται να κερδίσει.

Ο ρώσος ηγέτης δεν θα κατέβει ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία (UR) αν και έχει την πλήρη υποστήριξή του, αλλά ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ανέφερε ο Αντρέι Τουρτσάκ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος UR, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές του κόμματος θα συμμετάσχουν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία», ανέφερε ο Τουρτσάκ σύμφωνα με το RIA, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν ήταν ένας από τους ιδρυτές της Ενωμένης Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ανώτερος πολιτικός του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» που υποστηρίζει τον Πούτιν, επιβεβαίωσε την είδηση και είπε ότι θα συγκεντρωθούν υπογραφές υπέρ του.

Μονόδρομος η νίκη;

Για τον 71χρονο πλέον Βλαντιμίρ Πούτιν οι εκλογές είναι μια τυπική διαδικασία: με την υποστήριξη του κράτους, των κρατικών μέσων ενημέρωσης και σχεδόν καμία διαφωνία της κοινής γνώμης, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει.

Οι υποστηρικτές του λένε ότι έχει αποκαταστήσει την τάξη, την εθνική υπερηφάνεια και μέρος της επιρροής που έχασε η Ρωσία κατά τη διάρκεια του χάους της σοβιετικής κατάρρευσης και ότι ο πόλεμός του στην Ουκρανία – κάτι που ο Πούτιν αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – είναι δικαιολογημένος.

Μια πολυετής καταστολή των αντιπάλων και των επικριτών που ενισχύθηκε από σαρωτικούς νέους νόμους για τις «ψευδείς ειδήσεις» και την «δυσφήμιση του στρατού» έχει δει τους επικριτές και τους αντιπάλους του πολέμου να εκτίουν μεγάλες ποινές φυλάκισης ή να φεύγουν στο εξωτερικό, καθώς το περιθώριο για διαφωνία συρρικνώνεται σταθερά.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top