ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται… για το τέλος του κόσμου - Ξόδεψε 170 εκατ. δολάρια για να αγοράσει... γη για καταφύγια

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται… για το τέλος του κόσμου - Ξόδεψε 170 εκατ. δολάρια για να αγοράσει... γη για καταφύγια

Στο επίκεντρο βρέθηκε ξανά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προκαλώντας ίσως, αυτή τη φορά, την ανησυχία πολλών.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, ο CEO της Meta χτίζει ένα υπερπολυτελές ράντσο στη Χαβάη αξίας 100 εκατ. δολαρίων, το οποίο μάλιστα θα έχει και υπόγειο καταφύγιο με πλήρη αυτονομία, σε ό,τι αφορά το ρεύμα, το νερό και τροφές.

Φυσικά στο άκουσμα της είδησης, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ο αμερικανός μεγιστάνας προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου και ίσως να γνωρίζει και το πότε αυτό θα συμβεί.

Το συγκρότημα θα ονομαστεί Koolau Ranch και ήδη εν μέρει έχει κατασκευαστεί και εξελίσσεται σε ένα από τα πιο ακριβά προσωπικά κατασκευαστικά έργα στη σύγχρονη ιστορία, σύμφωνα με έρευνα του Wired σε αρχεία ακινήτων και συνεντεύξεις με εργολάβους.

Τα χαρακτηριστικά

Το συγκρότημα στο νησί Καουάι θα αποτελείται από περισσότερα από δώδεκα κτίρια με δύο κεντρικές επαύλεις που θα συνδέονται μεταξύ τους με μια σήραγγα που οδηγεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο 500 τετραγωνικών μέτρων με καταπακτή διαφυγής προσβάσιμη μέσω σκάλας.

Το ακίνητο θα στεγάσει τουλάχιστον 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια και θα διαθέτει επίσης ξενώνες και μια ομάδα από 11 δεντρόσπιτα σε σχήμα δίσκου που θα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες από σχοινί.

Το υπόγειο καταφύγιο θα φιλοξενεί ένα καθιστικό και ένα μηχανοστάσιο και θα διαθέτει μια προφανή «ανθεκτική στις εκρήξεις» πόρτα από σκυρόδεμα και χάλυβα, ανέφερε το Wired.

Οι έξοδοι και είσοδοι στα κτίρια του συγκροτήματος θα έχουν πόρτες με κλειδαριές με πληκτρολόγιο και ηχομόνωση, ενώ η βιβλιοθήκη θα διαθέτει μια μυστική ή «τυφλή» πόρτα, σύμφωνα με τα έγγραφα κατασκευής. Οι κάμερες είναι ήδη «παντού», σύμφωνα με έναν εργαζόμενο και τα σχέδια δείχνουν ότι ένα μικρότερο κτίριο του συγκροτήματος έχει περισσότερες από 20 κάμερες.

Το Koolau Ranch έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δείχνει ότι ο Ζούκερμπεργκ μπορεί να προετοιμάζεται για κάποιου είδους Αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τις πηγές του Wired και τα κατασκευαστικά σχέδια, οι κατασκευαστές ελπίζουν να το κάνουν εντελώς αυτάρκες. Μια δεξαμενή νερού μαζί με ένα σύστημα αντλιών θα στεγαστεί στην ιδιοκτησία, όπου η υπάρχουσα κτηνοτροφία και γεωργία στα 1.400 στρέμματα παρέχει ήδη πηγές τροφής.

Ο δισεκατομμυριούχος ξόδεψε 170 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τη γη και να χτίσει το ράντσο του, το οποίο ο ίδιος, η σύζυγός του και τα παιδιά του θεωρούν ως το οικογενειακό τους σπίτι, δήλωσε εκπρόσωπος του Ζούκερμπεργκ στο Wired.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top