Χάθηκε παιδάκι και επέστρεψε... έφηβος πίσω στη γιαγιά του στη Βρετανία ο Άλεξ - Εντοπίστηκε στη Γαλλία

Χάθηκε παιδάκι και επέστρεψε... έφηβος πίσω στη γιαγιά του στη Βρετανία ο Άλεξ - Εντοπίστηκε στη Γαλλία

Ο Άλεξ Μπάτι, ο Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί τα τελευταία έξι χρόνια και βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη νότια Γαλλία, επαναπατρίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (16 Δεκεμβρίου) στη Βρετανία.

Ο 17χρονος ταξίδεψε αεροπορικώς από την Τουλούζη για το Λονδίνο μέσω Άμστερνταμ με πτήση της KLM και «συνοδευόταν από μέλη των υπηρεσιών της βρετανικής αστυνομίας», διευκρίνισε νωρίτερα ο Αντουάν Λεροΐ, αντιεισαγγελέας της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Επέστρεψε στη γιαγιά του, τη μητέρα της μητέρας του, στην οποία η βρετανική δικαιοσύνη είχε αναθέσει την κηδεμονία του προτού η μητέρα του τον απαγάγει το 2017, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου είχαν πάει μαζί με τον παππού του.

Ο Άλεξ Μπάτι, ο οποίος ζούσε «νομαδική» ζωή σε μια «πνευματική» κοινότητα επί έξι χρόνια, βρέθηκε τυχαία την Πέμπτη μέσα στη νύχτα από έναν οδηγό-διανομέα, καθώς περπατούσε κατά μήκος ενός δρόμου σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τουλούζη, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

«Είναι καλά στην υγεία του, "πολύ ήρεμος", δείχνει "ευφυής", σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε και δεν φαίνεται να έχει υποστεί κακομεταχείριση στα έξι αυτά χρόνια που διήρκησε η απαγωγή του. Η μητέρα του, η οποία δεν έχει βρεθεί έως τώρα, μπορεί να βρίσκεται στη Φινλανδία», δήλωσε ο αντιεισαγγελέας κατά τη συνέντευξη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.