ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ώρα των αποφάσεων στον ΔΗΣΥ για τις τοπικές εκλογές - Το εκτελεστικό γραφείο «δείχνει» τους «εκλεκτούς»

Η ώρα των αποφάσεων στον ΔΗΣΥ για τις τοπικές εκλογές - Το εκτελεστικό γραφείο «δείχνει» τους «εκλεκτούς»

Σε ένα πραγματικά πολύ θολό τοπίο σε ότι αφορά στις αποφάσεις που θα λάβει για τις θέσεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών, συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης, το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΣΥ.

Το εκτελεστικό γραφείο αναμένεται να θέσει επί τάπητος τα ονόματα των εν δυνάμει υποψήφιων Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών τα οποία στη συνέχεια θα προταθούν ενώπιον του πολιτικού γραφείου προς ψήφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του εκτελεστικού γραφείου αναμένεται να τεθούν τα ονόματα όλων των εν δυνάμει Αντιδημάρχων, οι οποίοι «δοκιμάστηκαν» στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις.

Η πρόθεση αυτή της ηγεσίας του ΔΗΣΥ έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών, να έχουν αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του κόμματος, ζητώντας το δικό τους όνομα να μην τεθεί σε διαδικασία ψηφοφορίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Πινδάρου φαίνεται να εστιάζεται στον Δήμο Λευκωσίας που ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου βγήκε πρώτος στην εσωτερική δημοσκόπηση για τη δημαρχία, τα πράγματα άλλαξαν λόγω αντιδράσεων των κομμάτων ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα αυξάνεται το πρέσινγκ στον Δήμαρχο Αγλαντζιάς για να αποδεχθεί την υποψηφιότητα για τη θέση Αντιδημάρχου στον Δήμο Λευκωσίας.

Πονοκέφαλος για τον ΔΗΣΥ αποτελεί και ο μητροπολιτικός Δήμος Λάρνακας για το όνομα του υποψήφιου Δημάρχου που μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο ΔΗΣΥ θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο. Με αυτή την κίνηση, η Πινδάρου θεωρεί πως θα «εισπράξει» και από το ΕΛΑΜ, στοχεύοντας σε ένα ποσοστό γύρω 6% .

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του «T» για τη θέση του Αντιδημάρχου Λάρνακας φαίνεται να προκρίνεται το όνομα του Άκη Ζαννέτου ενώ για τη θέση του περιφερειάρχη, θα τεθούν προς ψηφοφορία οι Ευάγγελος Ευαγγελίδης και Χάρης Μίλλας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top