ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαιολογεί τις καθυστερήσεις στα έργα του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας ο Βαφεάδης

Δικαιολογεί τις καθυστερήσεις στα έργα του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας ο Βαφεάδης

Δικαιολογημένες καθυστερήσεις σχεδόν έξι μηνών προέκυψαν στις εργασίες της Γ΄ φάσης ανακατασκευής του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Οι καθυστερήσεις οφείλονται, κυρίως, στις εργασίες που έχουν σχέση με τις υπηρεσίες του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας, της Αρχής Ηλεκτρισμού και της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, ενώ απαιτήθηκαν κι εργασίες για επιπλέον σταθεροποίηση τμημάτων του δρόμου με τοποθέτηση βραχώδους υλικού που δεν προβλεπόταν στο συμβόλαιο.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, απαντώντας σ’ ερώτηση, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ταλαιπωρίας που προκαλούν τα έργα σε οδηγούς, κατοίκους κι επιχειρηματίες της περιοχής, ζήτησε ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο κατά πόσο εξετάζονται τρόποι επίσπευσης των εργασιών είτε με την διεξαγωγή τους καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου, είτε με αύξηση των ωρών εργασίας.

Στην απαντητική του επιστολή, ο κ.Βαφεάδης υπενθυμίζει ότι η Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (τμήμα Ορόκλινης) αποτελεί σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, εξού και η υλοποίησή του αναμενόταν από τους κατοίκους των γύρω περιοχών εδώ και χρόνια. Ωστόσο, ο υπουργός παρατηρεί ότι λόγω των κατασκευαστικών έργων η διακίνηση των χρηστών του οδικού δικτύου αναπόφευκτα γίνεται δύσκολη, όπως και η πρόσβαση στις παραλίες της περιοχής, ενώ επηρεάζονται εμπορικά υποστατικά και κατοικίες.

Περαιτέρω, λόγω των προσωρινών παρακάμψεων που απαιτήθηκαν, έχουν επηρεαστεί και δευτερεύοντες δρόμοι εντός των επηρεαζόμενων δήμων και κοινοτήτων. Για μετριασμό των επιπτώσεων, το συμβόλαιο προνοεί την εκτέλεση του έργου σε πέντε φάσεις, με το πρώτο τμήμα του κύριου δρόμου να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 11 περασμένου Νοεμβρίου. «Στο έργο έχουν προκύψει δικαιολογημένες καθυστερήσεις περίπου 5,5 μηνών κυρίως λόγω εργασιών που έχουν σχέση με τις υφιστάμενες υπηρεσίες (ΣΥΛ, ΑΗΚ και CYTA) κι επιπρόσθετα λόγω εργασιών που απαιτήθηκαν για επιπλέον σταθεροποίηση τμημάτων του δρόμου με τοποθέτηση βραχώδους υλικού. Τα Δημόσια Έργα, σε συνεννόηση με τον εργολάβο, έχουν ήδη προβεί σε ενέργειες, ώστε να περιοριστεί η καθυστέρηση, αλλά και για να μετριαστεί η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής και των οδηγών που χρησιμοποιούν το δρόμο. Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες συναντήσεις του εργολάβου με το Τμ. Δημοσίων Έργων για καθορισμό της προόδου και των εργασιών που απαιτούνται καθώς και για συντονισμό με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο εργολάβος εργάζεται υπερωριακά τις καθημερινές και όλα τα Σάββατα, ενώ εκεί όπου απαιτείται γίνονται εργασίες και τις Κυριακές. Επιπλέον, ο εργολάβος είναι σε καθημερινή επαφή με τους επηρεαζόμενους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες υποστατικών, με στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο ο επηρεασμός τους.

Ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις για αντιμετώπιση κι επίλυση πολλών προβλημάτων που θα προκύψουν στις επόμενες φάσεις κατασκευής του έργου και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Α. Βαφεάδης. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα ξενοδοχεία της περιοχής από τα έργα που θα εκτελούνται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι έχει ζητηθεί όπως στα τμήματα του έργου όπου εμπίπτουν τουριστικά καταλύματα, να διεξάγονται εργασίες μόνο κατά την χειμερινή περίοδο. Σε συνεννόηση με τον εργολάβο, εξετάζεται η δυνατότητα να μην εκτελούνται εργασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο είτε με την σύμπτυξη δύο φάσεων σε μία, είτε με την τροποποίηση των ορίων των φάσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top