Υπόθεση κακοποίησης βρεφών: Δεν είναι εγγεγραμμένη η παιδοκόμος – Η απάντηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών για τις καταγγελίες
19.12.2023 - 08:45
Πληροφόρηση από τον Φεβρουάριο του 2022 φαίνεται να ζητούσε η Αστυνομία για την παιδοκόμο η οποία φαίνεται να κακοποιούσε βρέφη ηλικίας 19, επτά και έξι μηνών.
Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», η Πρώτη Λειτουργός των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μαρία Κυρατζή, ανέφερε ότι από τον Φεβρουάριου του 2022 η Αστυνομία είχε ενημερωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει άδεια και δεν είναι εγγεγραμμένη ως κατ’ οίκον παιδοκόμος.
Αναφορικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, η κα. Κυρατζή ανέφερε ότι η πρώτη ενημέρωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, με την αναφορά ότι στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 ένα 19 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κακώσεις από κακοποίηση.
'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.