ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι συντεχνίες δίνουν χρόνο στις διαπραγματεύσεις προς την Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων

Οι συντεχνίες δίνουν χρόνο στις διαπραγματεύσεις προς την Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων

Αντιπροσωπείες των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και TURK SEN συναντήθηκαν το απόγευμα στα γραφεία της ΣΕΚ στη Λάρνακα για να αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματα των εργαζομένων στις Βρετανικές Βάσεις, ύστερα από πρόσκληση που έλαβαν από τη Διοίκηση των Βάσεων, για συνάντηση που έχει καθοριστεί για αύριο Παρασκευή.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των Συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ για θέματα Βρετανικών Βάσεων Χρήστος Τζιαπούρας, «βρισκόμαστε προς το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων», που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στις Βάσεις τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των μισθολογικών τους απολαβών.

Πρόσθεσε ότι «οι Συντεχνίες είχαν μια έκτακτη πρόσκληση για να συναντηθούν αύριο με το Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων και το απόγευμα συναντηθήκαμε στη Λάρνακα για να συζητήσουμε το θέμα. Στόχος μας είναι να δοθεί χρόνος προκειμένου η Διοίκηση των Βάσεων να αποσύρει, αναστείλει ή αναβάλει προσωρινά την απόφαση της για μείωση των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων, με την οποία ουσιαστικά υφαρπάζονται τα χρήματα των εργαζομένων».

Εξήγησε πως «σε περίπτωση που η Διοίκηση των Βάσεων αποσύρει την απόφαση της για μείωση των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων, τότε οι Συντεχνίες θα δώσουν χρόνο στις διαπραγματεύσεις».

Σημείωσε ωστόσο πως σε αντίθετη περίπτωση «μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής τη Δευτέρα, στην οποία έχουμε κληθεί για να αναλύσουμε τις θέσεις μας γύρω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι εργαζόμενοι των Βρετανικών Βάσεων, θα συνέλθουν εκ νέου όλες οι Συντεχνίες με στόχο να τροχοδρομήσουν τα επόμενα βήματα τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top