ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Κουκουμάς: Ο προϋπολογισμός Χριστοδουλίδη εφαρμόζει τη μόλα Αναστασιάδη

Γιώργος Κουκουμάς: Ο προϋπολογισμός Χριστοδουλίδη εφαρμόζει τη μόλα Αναστασιάδη

Ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη αποτελεί τον 11ο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, με ίδια φιλοσοφία, ίδια συνταγή και ίδιες προτεραιότητες, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς, σε ομιλία του κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024, αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη "που εφαρμόζει την μόλα του Αναστασιάδη".

Ο κ. Κουκουμάς είπε ότι τα καθαρά κέρδη των κυπριακών τραπεζών είναι στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 10ετιών και η κερδοφορία των μεγάλων εταιρειών στον κλάδο κατανάλωσης έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, ενώ ο τζίρος των εταιρειών Ενέργειας φθάνει στα €80 εκ. ετησίως.

Ανέφερε ότι ο αριθμός αυτών που αμείβονται πάνω από 6.000 ευρώ το μήνα αυξήθηκε κατά 20%, ενώ το κράτος είχε αυξημένα έσοδα τόσο για το 2022 και 2023 και πρόσθεσε πως «ο κόσμος διπλοπληρώνει την ακρίβεια μια στο κράτος και μια στους επιχειρηματίες».

«Την ώρα που οι τσέπες αδειάζουν για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις άλλες τσέπες (κράτους, τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων) ξεχειλίζουν με κέρδη πρωτοφανή», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι την 10ετία 2013 – 2023 το μερίδιο των μισθών των εργαζομένων στο ΑΕΠ της χώρας υποχώρησε κατά 11 μονάδες υπέρ των επιχειρηματικών κερδών και ότι οι μισοί εργαζόμενοι της χώρας παίρνουν λιγότερα από 1.500 ευρώ το μήνα.

Διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, πως γίνεται να μην υπάρχουν χρήματα για τους σχολικούς συνοδούς των παιδιών με αναπηρία, να μην υπάρχουν χρήματα για τους χαμηλόμισθους της Α1 και να μην υπάρχουν χρήματα για τους ειδικευόμενους γιατρούς των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Σε σχέση με τις τρεις προτεραιότητες του ΑΚΕΛ, ο κ. Κουκουμάς είπε ότι χρειαζόμαστε ένα αξιοπρεπή κατώτατο μισθό, πλήρη ΑΤΑ για όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τέλος, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου «συμπεριφέρεται ως ο συνήγορος υπεράσπισης του Νετανιάχου αφού είναι η μοναδική Κυβέρνηση στον πλανήτη που δεν είπε μισή λέξη κριτικής για τις ισραηλινές βαρβαρότητες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top