ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παντελίδης: «Ο προϋπολογισμός Χριστοδουλίδη σφράγισε την επάνοδο στις επενδυτικές βαθμίδες»

Παντελίδης: «Ο προϋπολογισμός Χριστοδουλίδη σφράγισε την επάνοδο στις επενδυτικές βαθμίδες»

Ο πρώτος προϋπολογισμός της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη, την οποία το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει εντός και εκτός Βουλής, είναι ο Προϋπολογισμός που «σφράγισε» την επάνοδο της κυπριακής οικονομίας στις επενδυτικές βαθμίδες των διεθνών οίκων αξιολόγησης, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024.

Ο κ. Παντελίδης είπε ότι «για αυτή την επάνοδο, οφείλουμε δίκαιο έπαινο, στις κυβερνητικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες της προηγούμενης διακυβέρνησης, αλλά και στην υπεύθυνη στάση του ΔΗΚΟ, που, αν και στην αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια, κράτησε τη χώρα μας σε σταθερή δημοσιονομική τροχιά και τη βοήθησε να εφαρμόσει το Μνημόνιο και, με αυτό τον τρόπο, να το καταστήσει παρελθόν».

«Οφείλουμε δίκαιο έπαινο και στη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η οποία κέρδισε εξ αρχής την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των διεθνών οίκων αξιολόγησης και έθεσε γερά θεμέλια για τη συνέχεια, για υγιέστερη οικονομική ανάπτυξη και για ανθεκτικότερη κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «δίκαιο έπαινο οφείλουμε στην παρούσα διακυβέρνηση και γιατί εφαρμόζει πιστά, μεθοδικά και συγκροτημένα το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης», με βάση το οποίο ο λαός εξέλεξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αλλά και γιατί παίρνει πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση και επίλυση χρονιζόντων ζητημάτων όπως τα ΜΕΔ, η ΑΤΑ, το υψηλό κόστος ενέργειας και η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων του νησιού μας».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ χαρακτήρισε τον λαϊκισμό «μεγάλο ενδογενές πρόβλημα» ο οποίος «σταδιακά, αθόρυβα και εξελικτικά, παρεισφρέει σε πολιτικές αναλύσεις, επικρατεί σε πολιτικές συζητήσεις και επιβάλλεται σε πολιτικές αποφάσεις», ενώ αξιοποιεί την τεχνολογία, η οποία «επιτρέπει την αστραπιαία διασπορά ψευδών ειδήσεων».

«Οι αποφάσεις που επιβάλλονται από λαϊκισμό, οδηγούν τελικά σε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που, υποτίθεται, θα έλυναν», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι «έχουμε καθήκον να εξαλείψουμε τον λαϊκισμό» ο οποίος είναι «παθογένεια της πολιτικής» και πρόσθεσε ότι η εξάλειψη του «είναι εξίσου καθήκον και των πολιτών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top