ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Οι εκκρεμότητες και οι βολές του Δημάρχου Αγλαντζιάς

Την Πέμπτη συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Οι εκκρεμότητες και οι βολές του Δημάρχου Αγλαντζιάς

Σε συνεχή συνεδρία θα βρίσκεται το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΣΥ μέχρι και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να συνεδριάσει το πολιτικό γραφείο, για την ολοκλήρωση του καταλόγου των υποψήφιων του κόμματος για τις θέσεις Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Περιφερειαρχών.

Το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΣΥ το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη αποφάσισε να προτείνει στο πολιτικό γραφείο 63 υποψήφιους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Περιφερειάρχες, όπως προτάθηκαν από τους Προέδρους σε κάθε επαρχία. Βεβαίως οι εισηγήσεις έγιναν στη βάση και της συμφωνίας που έχει συνάψει ο ΔΗΣΥ με τα κόμματα ΔΗΚΟ ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Μπορεί το εκτελεστικό γραφείο να "καθάρισε" σε αρκετούς Δήμους, ωστόσο είναι αρκετές οι ανοιχτές πληγές σε μεγάλους κυρίως Δήμους , όπως είναι ο Στρόβολος που ενώ υπήρξε μια αρχική συμφωνία μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ για στήριξη του Χρίστου Τσίγκη, ο οποίος εξήγγειλε την υποψηφιότητά του, φαίνεται πως η Πινδάρου κάνει δεύτερες σκέψεις. Στον Δήμο Λάρνακας τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον ΔΗΣΥ σε σχέση με τον υποψήφιο για τη Δημαρχία. Τα ονόματα που θα "σταθούν απέναντι" στον Ανδρέα Βύρα δίνουν και παίρνουν χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε κατάληξη.

Για τη θέση του Αντιδημάρχου, φαίνεται να προκρίνεται ο Άκης Ζαννέτος, ενώ για τη θέση του Περιφερειάρχη, δεν αποκλείεται να τεθούν σε ψηφοφορία ενώπιον του πολιτικού γραφείου, οι Ευάγγελος Ευαγγελίδης και Χάρης Μίλλας.

Στην Πάφο, παρά το γεγονός ότι κλείδωσε η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΠΑ για τη θέση του Περιφερειάρχη με το  όνομα του τέως βουλευτή Κωστάκη Κωνσταντίνου, φαίνεται πως και σε αυτή την περίπτωση γίνονται δεύτερες σκέψεις.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι Δήμοι Δυτικής Λεμεσού, Παραλιμνίου, Δρομολαξιάς- Μενεού και Ανατολικής και Δυτικής Πάφου.

Ανεξάρτητος ο Ανδρέας Κωνσταντίνου

Πικραμένος και σοκαρισμένος από τον τρόπο που ειδε να ασκείται η πολιτική, δηλώνει ο νυν Δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος μετά τη  συμφωνία ΔΗΣΥ ΔΗΚΟ για την υποστήριξη του Νίκου Τορναρίτη απέσυρε το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχία της Λευκωσίας. Ο ίδιος όπως αναφέρει θα διεκδικήσει την αντιδημαρχία Αγλαντζιάς, ως ανεξάρτητος.

Κλείδωσαν τα ονόματα για τις Ευρωεκλογές

Ενώ στην Πινδάρου υπάρχει μια παρατεταμένη δυστοκία σε ότι αφορά στις τοπικές εκλογές, για τις ευρωεκλογές τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αφού ως γνωστό ο ΔΗΣΥ κατέληξε με τα ονόματα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του, εκτός και αν η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο έναν αριστίνδην. Σε μια τέτοια περίπτωση, το καταστατικό του κόμματος, προβλέπει εσωκομματικές εκλογές.

Τα ονόματα που κλείδωσαν μέχρι αυτή τη στιγμή είναι:
- Κυριάκος Χατζηγιάννης
- Μιχάλης Χατζηπαντέλας
- Λουκάς Φουρλάς
- Ελένη Σταύρου
- Μάριος Πελεκάνος
- Χρίστος Αγγελίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top