ΥΠΕΞ Ισραήλ: Υπέρ μιας ταχείας διαδικασίας για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - Συναντήθηκε με Κόμπο

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Υπέρ μιας ταχείας διαδικασίας για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - Συναντήθηκε με Κόμπο

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ταχεία διαδικασία για την ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στη Γάζα, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας για το θέμα της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια»της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία διαδρόμου για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου προς τη Γάζα.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ανέφερε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη. «Περιμένουμε το πράσινο φως σας για το πρώτο ταξίδι», είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του.

Οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην Λάρνακα όπου συζήτησαν τις λεπτομέρειες για το σχέδιο «Αμάλθεια», στην παρουσία τεχνικών ομάδων.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Κοέν είπε ότι το Ισραήλ, μαζί με άλλους εταίρους στην περιοχή προωθούν την πρωτοβουλία για ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο για τη διευκόλυνση της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ταχεία διαδικασία για την ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στη Γάζα μέσω αυτού του διαδρόμου», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Ο Αβέρωφ έριξε το γάντι στην Αννίτα -Το κυπριακό πάνω από τον ΔΗΣΥ και η δύσκολη εξίσωση των Προεδρικών

Η συζήτηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, μπορεί να μην έχει ακόμη επίσημα ανοίξει, στον ΔΗΣΥ, όμως, οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει. Και μάλιστα δημόσια.