ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Οικολόγων: Η Κυβέρνηση «μπορούσε καλύτερα» στην ανθρωπιστική προσέγγιση - Θα καταψηφίσουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Κίνημα Οικολόγων: Η Κυβέρνηση «μπορούσε καλύτερα» στην ανθρωπιστική προσέγγιση - Θα καταψηφίσουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Οι Οικολόγοι θα καταψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς θεωρούν ότι η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση δεν έχει τα επίπεδα που επιδιώκει το Κίνημα, δήλωσε ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης, προσθέτοντας ότι, αν και ο προϋπολογισμός έχει θετικά στοιχεία, «η Κυβέρνηση θα μπορούσε καλύτερα».

Μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Παπαδούρης αναφέρθηκε σε σχόλια ότι για να ευημερούν οι πολίτες πρώτα πρέπει να ευημερούν οι αριθμοί, σημειώνοντας ότι, αν και συμφωνεί με τη θεωρία αυτή, «στη περίπτωση της δικής μας χώρας, αυτό δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τις κατάφωρες αδικίες που διαχρονικά καλείται να πληρώσει ο απλός πολίτης».

Αναφέρθηκε στο «κούρεμα» καταθέσεων, σε μονόπλευρές νομοθετικές πράξεις, που «βάφτισαν τον κάθε δανειολήπτη ως στρατηγικό κακοπληρωτή», σε παράνομες ή παράτυπες πολιτογραφήσεις, αλλά και σε αποτυχία του εκσυγχρονισμού του κράτους.

«Ο κοινός παρανομαστής στα όσα έχω αναφέρει πιο πάνω», συμπλήρωσε, «είναι το απλό συμπέρασμα ότι κάποιοι επιλεκτικά μοιράζονται τα οφέλη, μετά όλοι οι υπόλοιποι μοιραζόμαστε τη ζημιά και ποτέ ή σχεδόν ποτέ δεν τιμωρείται κανείς».

Λέγοντας ότι το θέμα της ανθρωποκεντρικής πολιτικής αποτελεί ένα από τα πιο βασικά κριτήρια κατά την εξέταση του προϋπολογισμού του κράτους, ο βουλευτής των Οικολόγων πρόσθεσε πως «κράτος το οποίο στηρίζει την οικονομική του πολιτική πρωτίστως σε αριθμούς που ευημερούν και κατά δεύτερο στην προστασία και ευημερία των πολιτών, μάλλον έχει ήδη χάσει το στοίχημα».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδούρης είπε πως η καθημερινότητα για τον απλό πολίτη «είναι ένας δυσβάσταχτος αγώνας επιβίωσης», απέναντι στις πολύ ψηλές χρεώσεις της ενέργειας, των καυσίμων και τα σταθερά αυξημένα δανειστικά επιτόκια.

Επιπρόσθετα ο πολίτης "καλείται να συνεχίσει να πληρώνει την καθυστέρηση και αμέλεια της εκάστοτε Κυβέρνησης, αφού η απουσία έγκαιρων ενεργειών για επίτευξη στόχων που είχαν τεθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχει οδηγήσει τους πλείστους πολίτες σε ένα ατέρμονο κρεσέντο δυσκολιών και σκληρής επιβίωσης», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top