ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΠΑ: Συμφωνία με τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού εξέφρασε ο Α. Τρυφωνίδης

ΔΗΠΑ: Συμφωνία με τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού εξέφρασε ο Α. Τρυφωνίδης

Οι βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής και του κυβερνητικού προγράμματος στον προϋπολογισμό 2024 συγκλίνουν με τη δική μας φιλοσοφία, ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης, κατά την ομιλία του, την Τετάρτη, στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τρυφωνίδης επαναβεβαίωσε ότι μέσα από διάλογο, με συναίνεση, με εισηγήσεις και προτάσεις, η ΔΗΠΑ θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά, εποικοδομητικά για την επίτευξη του σκοπού αλλά και της υλοποίησης του προϋπολογισμού.

Εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από Οίκους, ωστόσο σημείωσε ότι το κράτος οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει των απρόβλεπτων και αβέβαιων διεθνών συνθηκών και κινδύνων.

Εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ακρίβειας ύψους σχεδόν 200 εκ. ευρώ, πολλά από τα οποία αποτελούσαν, όπως είπε, εισηγήσεις της ΔΗΠΑ.

Παράλληλα ανέφερε ότι το στεγαστικό εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και θα πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Χαιρέτισε επίσης τη συμφωνία της Κυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την επιτάχυνση της μισθοδοτικής ανέλιξης των υπαλλήλων του δημοσίου που βρίσκονται στη συνδυασμένη κλίμακα Α2-5-7 και είπε ότι η ΔΗΠΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αναγνωριστεί η υπηρεσία των υπαλλήλων της Α1-2-5. Εξέφρασε αισιοδοξία ότι το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί σύντομα.

Παράλληλα, σημείωσε τη συμβολή της ΔΗΠΑ για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στη διαδικασία των εκποιήσεων ως εναλλακτική εξωδικαστική διαδικασία, που είχε αποτέλεσμα, με την ψήφιση των δυο κυβερνητικών νομοσχεδίων και των δυο προτάσεων νόμου που κατέθεσαν με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Αναφορικά με το κράτος πρόνοιας είπε ότι έγιναν και γίνονται σημαντικές προσπάθειες, ώστε το κράτος πρόνοιας να είναι κοντά στον πολίτη. Πρόσθεσε ότι απομένουν πολλά να γίνουν και οι εισηγήσεις τους είναι συγκεκριμένες, ώστε οι πολίτες να αποτείνονται και γρήγορα και με ευκολία για να παίρνουν το επίδομα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι επιβάλλεται η δημιουργία νέων έργων όπως το Ελικοδρόμιο Σολίας – Τροόδους για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος των δασικών πυρκαγιών που ελλοχεύει κάθε καλοκαίρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top