ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Να καθαρίσει το όνομα της Κύπρου, είπε η Χρ. Ερωτοκρίτου

ΔΗΚΟ: Να καθαρίσει το όνομα της Κύπρου, είπε η Χρ. Ερωτοκρίτου

Η αξιοπιστία της χώρας, η συνετή οικονομική διαχείριση με μείωση του δημοσίου χρέους και το Κυπριακό ήταν τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε στην ομιλία της την Τετάρτη, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιοπιστίας της χώρας η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως είναι εθνική ανάγκη να καθαρίσει το όνομα της χώρας και η Κύπρος να επανακτήσει την αξιοπρέπεια της. Συμφωνώντας απόλυτα με την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «τίποτε και κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας», η Βουλευτής του ΔΗΚΟ σημείωσε πως «αυτοί που είχαν το θράσος να διακινδυνεύσουν το όνομα αλλά και το μέλλον της χώρας για χάριν του γρήγορου και του τεράστιου κέρδους οφείλουν να λογοδοτήσουν».

Υπέδειξε δε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας θα σημαίνει μεγαλύτερο ΑΕΠ, προσέλκυση σωστών και όχι τυχάρπαστων εγχώριων και ξένων επενδύσεων, ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, ενώ το κορυφαίο και ίσως πιο σημαντικό «είναι ότι θα έχουμε κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση της χώρας η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι η πτωτική πορεία του δημοσίου χρέους είναι και για το ΔΗΚΟ κορυφαίο στοιχείο της φιλοσοφίας του και χαιρέτισε, στο πλαίσιο αυτό, τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών περί επίτευξης του στόχου μείωσης του δημοσίου χρέους στο 60% κατά το 2027. «Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα και νωρίτερα από το 2027 είναι ένας εφικτός στόχος» είπε..

Ανέφερε ακόμη ότι το ΔΗΚΟ θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας και για ακόμα μια φορά θα βάλει πλάτες γιατί θέλει να γίνει πράξη ο στόχος του γρηγορότερου και πιο αποτελεσματικού κράτους, η πράσινη μετάβαση και η πλήρης υλοποίηση του Κυπριακού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η κ. Ερωτοκρίτου χαιρέτισε τις πρόσφατες εξελίξεις και τον αναμενόμενο διορισμό απεσταλμένης από τον Γενικό Γραμματέα για το Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα να σπάσει το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, οι οποίες όμως, όπως υπέδειξε, «ακόμα και με το πλαίσιο Γκουτέρες ως βάση για διαπραγμάτευση πρέπει να αφορούν την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού, δηλαδή τα θέματα ασφάλειας, κατοχικού στρατού και εγγυήσεων».

Ανέφερε επίσης ότι η διαχείριση του Κυπριακού δεν χρειάζεται απειλές και ψεύτικα διλήμματα αλλά ενδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και προϋποθέτει εθνική ομοψυχία, συναίνεση και συνεργασία στον κατά τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, που είναι η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η συνέχιση μέσω ρητής μετεξέλιξης και όχι σιωπηλής παρθενογένεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top