ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Δεν έπεσαν όσο θα έπρεπε οι τιμές - «Ακόμα 3-5 σεντ μείωση μέχρι το τέλος του χρόνου…» - Που κυμαίνονται

Καύσιμα: Δεν έπεσαν όσο θα έπρεπε οι τιμές - «Ακόμα 3-5 σεντ μείωση μέχρι το τέλος του χρόνου…» - Που κυμαίνονται

Αν και διεθνώς οι τιμές στο πετρέλαιο και στα καύσιμα φαίνεται να υποχώρησαν, στην Κύπρο ακόμα δεν συμβαδίζει αυτή η μείωση που παρατηρείται εδώ και κάποιους μήνες.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι οι τιμές εδώ και δύο μήνες έπρεπε να είναι αισθητά πιο χαμηλές.

«Πρέπει να υπάρξει κι άλλη μείωση. Εδώ και δύο μήνες έπρεπε να ήταν συνέχεια πιο κάτω οι τιμές ενώ μειώθηκαν γύρω στα 4-5 σεντ πριν 8-9 μέρες περίπου», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρουσιώτης εξήγησε ότι για το πετρέλαιο κίνησης και για το πετρέλαιο θέρμανσης έπρεπε να καταγραφούν κι άλλες μειώσεις εκτός των 4-5 σεντ που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες.

«Πρέπει να μειωθούν ακόμα λίγο, γύρω στα 3-5 σεντ, αφού ακόμα και με τις τελευταίες μειώσεις έπρεπε να ήταν πιο χαμηλά», σημείωσε, αναφέροντας παράλληλα ότι η τιμή της βενζίνης θα έπρεπε πιθανώς να μειωθεί γύρω στα 2 σεντ αλλά είναι πιο κοντά στις διεθνείς τιμές.

Καταληκτικά ο κ. Δρουσιώτης τόνισε ότι αναμένει εξηγήσεις για τον λόγο που οι τιμές των καυσίμων δεν έχουν μειωθεί όσο θα έπρεπε.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν αυτοί που παρακολουθούν τις τιμές γιατί δεν έχουν μειωθεί όσο θα έπρεπε οι τιμές», είπε συγκεκριμένα.

Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα τις διαφορές του μέσου όρου τιμών εισαγωγής χωρίς τους φόρους στην Ευρωπαϊκή ένωση σε σύγκριση με τις μέσες τιμές της Κύπρου:

Που κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Τετάρτη (20/12), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν €1,360, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,323 και την ακριβότερη €1,429.

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,438, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,383 και την ακριβότερη €1,595.

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,484, με την φθηνότερη να είναι €1,434 και την ακριβότερη €1,599.

Καταληκτικά, αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,099 με την φθηνότερη να είναι €1,068 και την ακριβότερη €1,210.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top