ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια γλυκιά πρωτοβουλία: Τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη, οι ευχές των παιδιών και τα 12 χρόνια Χριστουγεννιάτικης μαγείας

Μια γλυκιά πρωτοβουλία: Τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη, οι ευχές των παιδιών και τα 12 χρόνια Χριστουγεννιάτικης μαγείας

Μια όμορφη πρωτοβουλία διενεργούν εδώ και δώδεκα χρόνια τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, κρατώντας έτσι τη μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανή.

Μιλώντας στο ThemaOnline η Ταχυδρομική Επιθεωρήτρια, Μαρία Ηρακλέους, ανέφερε ότι, «εδώ και δώδεκα χρόνια τα Κυπριακά Ταχυδρομεία πραγματοποιούν αυτή τη πρωτοβουλία, σε μια προσπάθεια να δώσουμε χαρά στα μικρά παιδάκια που πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη».

12 χρόνια Χριστουγεννιάτικης μαγείας

Ερωτηθείσα πως αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή την πρωτοβουλία, η κα Ηρακλέους απάντησε πως, «για πολλά χρόνια λαμβάναμε γράμματα από μικρά παιδιά προς τον Άγιο Βασίλη, στα οποία έγραφαν τα δώρα που ήθελαν για τα Χριστούγεννα, ενώ έστελναν και ευχές για αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Έτσι, αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να ξεκινήσουμε αυτή την πρωτοβουλία, για να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στα όνειρα των παιδιών».

Σύμφωνα με την κα Ηρακλέους, κάθε χρόνο τα Κυπριακά Ταχυδρομεία λαμβάνουν χιλιάδες γράμματα από παιδιά τα οποία, είτε τα στέλνουν τα γράμματα με τους γονείς του είτε κι ακόμα με τους δασκάλους τους από το σχολείο. Τα παιδιά έχουν την επιλογή είτε να ταχυδρομήσουν τα γράμματά τους, είτε να ανατρέξουν στο παράρτημα «post2santa», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εν λόγω πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί ιδιαίτερα από μικρούς και μεγάλους αφού κάθε χρόνο αποστέλλονται γύρω στις 20,000 χιλιάδες γράμματα. Να αναφέρουμε ότι, από τις 24 Νοεμβρίου που ξεκίνησαν να ταχυδρομούνται τα πρώτα γράμματα, αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 11,500. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του χρόνου όσα παιδάκια στέλνουν γράμματα, λαμβάνουν πίσω επιστολή από τον Άγιο Βασίλη ο οποίος, τους απαντά ευχαριστώντας τους και τους εύχεται χαρούμενες γιορτές.

Τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη και οι ευχές των παιδιών

Ανάμεσα στις ευχές που στέλνουν τα παιδιά μέσω των γραμμάτων τους, είναι υγεία, αγάπη, ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι, στα γράμματα που έστειλαν τα παιδάκια φέτος ζήτησαν να σταματήσουν οι πόλεμοι σε Παλαιστίνη και Ουκρανία, ενώ ζήτησαν από τον Άγιο Βασίλη να δώσει φαγητό στα παιδιά που έμειναν άστεγα.

Επίσης, από τα γράμματα δεν λείπουν φυσικά οι επιθυμίες των παιδιών για τα Χριστουγεννιάτικα τους δώρα. Τα αιτήματα των παιδιών ποικίλλουν αφού, ζητούν από τα πιο φθηνά δώρα, μέχρι τα πιο ακριβά, από τα πιο μικρά μέχρι και τα πιο μεγάλα. Συγκεκριμένα, μεταξύ των αιτημάτων για ακριβά δώρα στα φετινά γράμματα ξεχώρισαν το playstation 5, το playstation VR, το iphone 14, το Nintendo και άλλα. Στα πιο φθηνά δώρα που ζήτησαν τα παιδιά υπήρχαν, κούκλες, λούτρινα ζωάκια, ηλεκτρονικοί κουμπαράδες, ποδήλατα ακόμα και κατοικίδια.

Παρ’ όλα αυτά, τα γράμματα των παιδιών δεν είναι μόνο ευχές και δώρα, πολλά παιδάκια εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να πουν και ένα μεγάλο ευχαριστώ, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη τους για όσα έχουν.

Ερωτηθείσα η κα Ηρακλέους πιο ήταν το γράμμα που της έμεινε πιο πολύ στο μυαλό και δεν θα ξεχάσει ποτέ απάντησε πως, πριν από μερικά χρόνια ένα παιδάκι το οποίο προερχόταν από μια οικογένεια που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να του φέρει ένα ποδήλατο. Μετά από απόφαση του Τμήματος να βοηθήσει να εκπληρωθεί η επιθυμία του παιδιού αυτού, μάζεψαν χρήματα και του αγόρασαν το ποδήλατο το οποίο του το παράδωσε ο Άγιος Βασίλης.

Δείτε φωτογραφίες από τα γράμματα που έστειλαν φέτος τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top