Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι είναι έτοιμος για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ αν «προκληθεί»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι είναι έτοιμος για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ αν «προκληθεί»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα διστάσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ, εάν «προκληθεί με πυρηνικά», ανέφεραν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η προειδοποίηση του Κιμ έρχεται μετά από μια συνάντηση μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου συζήτησαν την πυρηνική αποτροπή σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Βορρά.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε το θέμα του «πυρηνικού και στρατηγικού σχεδιασμού» και οι σύμμαχοι επανέλαβαν ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Πιονγκγιάνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Νότια Κορέα θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Όμως ο Κιμ είπε στο αρμόδιο στρατιωτικό τμήμα «να μη διστάσει (να εξαπολύσει) ακόμη και πυρηνική επίθεση όταν ο εχθρός τον προκαλέσει με πυρηνικά», μετέδωσε την Πέμπτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

Η Ουάσινγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο εξέδωσαν λίγο αργότερα ανακοίνωση, στην οποία καλούν τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει τις περαιτέρω προκλήσεις και να αποδεχθεί την έκκλησή μας για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προϋποθέσεις».

Πηγη: Daily Mail/ertnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE