ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Έτοιμοι για μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα»

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Έτοιμοι για μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα»

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την τελευταία για το τρέχον έτος, είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι βρισκόμαστε στο τέλος ενός δύσκολου έτους, το οποίο, όπως είπε, κλείνει με το θετικό νέο της ανακήρυξης της Ελλάδας ως χώρας της χρονιάς από το περιοδικό “Economist”.

«Αυτό, βέβαια, μας οπλίζει με αισιοδοξία για να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες, εξάλλου, έχουμε πάρει μια ισχυρή λαϊκή εντολή να υλοποιήσουμε», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για μια μεταρρύθμιση που «άργησε αρκετά χρόνια για να υλοποιηθεί στη χώρα μας, όμως οι συνθήκες πια είναι ώριμες και πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Σημείωσε ότι οι «προδιαγραφές που θα τεθούν για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά υψηλές», υποστηρίζοντας ότι αυτή η απελευθέρωση δεν θα μετατραπεί «σε μια συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα».

Ακόμα, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των ευάλωτων πολιτών, ειδικά ενόψει των γιορτών, επισημαίνοντας ότι «μέσα στον Δεκέμβριο εκταμιεύτηκαν και εκταμιεύονται ακόμα παραπάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ ως μέτρα στήριξης, πρωτίστως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

«Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού ήταν το αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας. Είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη του πώς τα θετικά αποτελέσματα στην πορεία της οικονομίας έχουν τελικά αντανάκλαση στην κοινωνία και στις πολιτικές μας για την κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας χαιρέτισε τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας ότι από τα ταξίδια της εισπράττει και η ίδια τη θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Είναι όλοι εντυπωσιασμένοι και σχολιάζουν πολύ θετικά την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.

«Βέβαια το μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών, η ακρίβεια. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να ξέρουν όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε η ίδια.

Τέλος, ευχήθηκε καλύτερες μέρες την επόμενη χρονιά και προέτρεψε σε πράξεις αλληλεγγύης προς τους ευάλωτους συμπολίτες αυτές τις γιορτινές μέρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top