ΥΓΕΙΑ

Οι άνθρωποι υψηλής ευφυΐας αντιμετωπίζουν συνήθως αυτά τα προβλήματα κοινωνικοποίησης σύμφωνα με μια κλινική ψυχολόγο

Οι άνθρωποι υψηλής ευφυΐας αντιμετωπίζουν συνήθως αυτά τα προβλήματα κοινωνικοποίησης σύμφωνα με μια κλινική ψυχολόγο

Η υψηλή ευφυΐα είναι ευχή και κατάρα. Από τη μία ανοίγει το δρόμο για σχολικές επιδόσεις και αργότερα, ενδεχομένως, για μια επιτυχημένη καριέρα. Από την άλλη όμως μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην κοινωνικοποίηση, κάνοντας έναν χαρισματικό άνθρωπο να αισθάνεται απομονωμένος από τον περίγυρό του.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με μια κλινική ψυχολόγο, την Dr Joey Lawrence, η οποία παραθέτει μια μελέτη με τίτλο «Χαρισματικοί άνθρωποι και τα προβλήματά τους», οι πιο έξυπνοι και χαρισματικοί είναι σύνηθες να αντιμετωπίζουν τις παρακάτω δυσκολίες:

1. Κάνουν «αμήχανες» ερωτήσεις που τους αποξενώνουν: Καθώς αντιμετωπίζουν τη ζωή από μια διαφορετική οπτική, δεν φοβούνται να θίξουν με τις ερωτήσεις τους κάποια θέματα που για άλλους αποτελούν ταμπού.

2. Δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις στάνταρ διαδικασίες μιας εταιρείας ή ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος: Δεδομένου ότι αυτές οι διαδικασίες ακολουθούν συγκεκριμένους, αυστηρούς κανόνες, οι άνθρωποι υψηλής ευφυΐας πιέζονται όταν πρέπει να συμμορφωθούν, αντί να έχουν την ελευθερία να χαράξουν τη δική τους, μοναδική διαδρομή.

3. Δυσκολεύονται να καταλάβουν τη συμπεριφορά των άλλων: Οι περισσότεροι δεν αναλύουν και δεν εμβαθύνουν τόσο σε μια κατάσταση όσο εκείνοι, οπότε οι άνθρωποι υψηλής ευφυΐας δυσκολεύονται να μπουν στη θέση τους και να κατανοήσουν τα «γιατί» τους.

4. Είναι ανασφαλείς για τις ικανότητές τους: Μπορεί στην πραγματικότητα αυτό που τους κάνει διαφορετικούς να αποτελεί πηγή δύναμης, αλλά οι ίδιοι ίσως το ερμηνεύουν ακόμα και σαν «κοινωνική αναπηρία». Η κλινική ψυχολόγος επισημαίνει λοιπόν ότι είναι σημαντικό να μην υποτιμάμε τις καθημερινές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος ακόμα και αν στα μάτια των τρίτων φαίνεται «επιτυχημένος» στη ζωή του.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top