Πληροφορίες για εκρήξεις στην Αίγυπτο και στα ανοιχτά της Υεμένης

Πληροφορίες για εκρήξεις στην Αίγυπτο και στα ανοιχτά της Υεμένης

Εκρήξεις ακούστηκαν στον ουρανό πάνω από την αιγυπτιακή πόλη Νταχάμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, μεταδίδει το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News TV.

«Ένα ιπτάμενο αντικείμενο καταρρίφθηκε σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τις ακτές της Νταχάμπ», μετέδωσε το Al Qahera, επικαλούμενο μαρτυρίες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου κατέρριψε ένα πιθανό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στην Νταχάμπ, όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές ασφαλείας.

Σε μια άλλη σχετική εξέλιξη, η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε σήμερα δύο αναφορές ότι εθεάθησαν μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAS) και ότι ακολούθησαν δύο εκρήξεις κοντά σε σκάφος σε απόσταση περίπου 50 μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της UKMTO, το σκάφος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις δυνάμεις της συμμαχίας που είναι στην περιοχή. Το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή.

Η UKMTO ανέφερε σε επόμενη ενημέρωση πως έλαβε επιβεβαίωση από το σκάφος ότι συνεχίζει το ταξίδι του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.