ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να καταγγέλλουν κακοποίηση ασθενών

Έτσι θα μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να καταγγέλλουν κακοποίηση ασθενών

Καθημερινό φαινόμενο έχουν καταντήσει δυστυχώς οι καταγγελίες για κακοποίηση κι κακομεταχείριση ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία, με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) να θέτει σε εφαρμογή ένα σημαντικό μηχανισμό ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει στην καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα έθεσε στην λειτουργία ηλεκτρονικό μηχανισμό καταγγελίας δυσλειτουργιών, στον οποίο θα μπορούν να γίνουν καταγγελίες για ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά κατά ασθενών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μηχανισμό ο οποίος θα χρησιμοποιείται για υποβολή καταγγελιών από τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι είναι γνώστες των περιστατικών που συμβαίνουν.

«Είναι ένα σύστημα το μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε εργαζόμενος για να καταγγείλει την οποιαδήποτε συμπεριφορά ή πράξη που θεωρεί ότι δεν είναι σωστή», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, ο μηχανισμός είναι ήδη σε λειτουργία και βρίσκεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΚΥπΥ.

«Το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία αφού προβλέπεται και από τη νομοθεσία αλλά και από Ευρωπαϊκή οδηγία», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτός ο μηχανισμός αφορά μόνο το προσωπικό των νοσοκομείων, αφού αν οι ασθενείς θέλουν να προχωρήσουν σε παράπονο μπορούν στην ιστοσελίδα του ΟΚΥπΥ και να το υποβάλουν στο σχετικό πεδίο ή στείλουν επιστολή.

Τονίζεται ότι οι καταγγελίες θα μπορούν να γίνουν είτε ανώνυμα είτε επώνυμα και μετά θα εξετάζονται από τον ΟΚΥπΥ για να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες.

«Ελπίζω να βοηθήσει ωστόσο είναι και θέμα κουλτούρας», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top