ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στα κατεχόμενα για το Κυπριακό - Επιμένει στις θέσεις του ο Τατάρ

Σύσκεψη στα κατεχόμενα για το Κυπριακό - Επιμένει στις θέσεις του ο Τατάρ

Σύσκεψη αξιολόγησης για το Κυπριακό υπό την προεδρία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ πραγματοποιήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων, που αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Κίμπρις Ποστασί», στη συνάντηση συμμετείχαν ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου,  ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τατάρ Γκιουνές Ομάρ, ο «υφυπουργός εξωτερικών» Μουσταφά Λακανταμιαλή, ο σύμβουλος  του Τατάρ Αϊντίν Ακκούρτ, οι πρώην ειδικοί αντιπρόσωποι Εργκούν Ολγκούν και Οσμάν Ερτούγ και ο «πρέσβης» του κατοχικού καθεστώτος στην Άγκυρα Ισμέτ Κορόκογλου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αξιολόγηση για το Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις και τις προτάσεις συνεργασίας της τουρκοκυπριακής πλευράς. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την «Κίμπρις», μιλώντας κατά τη διάρκεια επαφών που είχε την Τρίτη στην Αττούδα (Ντενίζλι) της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του περί λύσης δυο κρατών. 

Σύμφωνα με την «Χαμπέρ Κίμπρις», μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Παμούκκαλε του Ντενίζλι ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι «το μέλλον μας είναι μαζί με την Τουρκία, η Κύπρος είναι εθνική αξία, είναι ένα ζήτημα που θα προστατευθεί μέχρι τέλους, θα εξυψωθεί και θα υπερασπιστούν οι μελλοντικές γενιές». 

Απαισιόδοξος ο Ερχιουρμάν

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Ερχουρμάν μοιράστηκε τις απόψεις του με την «Κίμπρις» σχετικά με το Κυπριακό.  «Ενόσω ο κ. Ερσίν Τατάρ είναι εδώ και εκεί ο κ. Χριστοδουλίδης δεν περιμένω δυναμική εκ των έσω σε σχέση με το Κυπριακό. Δεν είναι μόνο λόγω του Ερσίν Τατάρ, δεν περιμένω και λόγω του Χριστοδουλίδη. Ο ίδιος ήταν ένας από εκείνους που έριξαν την κλοτσιά όταν ανατρεπόταν το τραπέζι το 2017», ανέφερε ο Τ/κ πολιτικός. 

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα, μιλώντας κατά τη συζήτηση  για την έγκριση του «προϋπολογισμού» στη «βουλή», ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε ότι οι αιτήσεις στην «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» έχουν αυξηθεί. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top